Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ny rapport visar att störningar och kapacitetsbrist i järnvägssystemet hindrar tillväxten i svensk industri

Ny rapport visar att störningar och kapacitetsbrist i järnvägssystemet hindrar tillväxten i svensk industri


Omtag Svensk Järnväg har i en ny rapport undersökt hur 20 stora industriföretag påverkas av transportproblem. Rapporten visar att vart fjärde företag påverkas av störningar, stopp eller kapacitetsbrist i järnvägssystemet på ett sätt som antingen direkt hotar investeringar och expansion eller leder till stora merkostnader och långsiktigt leder till fabriksnedläggningar.
En femtedel av godstr

Foto: Yujin Zhang

SJ och Tåg i Bergslagen utökar tågtrafiken kraftigt i Dalarna under 2022

Den 12 december påbörjas 2022 års tågtidtabell för hela Sverige. För Dalarna innebär detta en ökning av antalet avgångar mellan Borlänge och Mora, Rättvik och Leksand. Dessutom återstartas snabbtågstrafiken med en daglig tur mellan Falun och Stockholm.
SJ och Tåg i Bergslagen kommer vid tidtabellsskiftet, som inträder 12 december, kraftigt utöka avgångarna mellan Mora, Rättvik, Leksand och Borl

Passera plankorsningen på ett säkert sätt – varje dag

Passera plankorsningen på ett säkert sätt – varje dag

Den 10 juni uppmärksammar järnvägens aktörer i Europa vikten av att plankorsningar passeras på ett säkert sätt. Budskapet är: Var rädd om dig – tågets stoppsträcka är lång.
Där väg och järnväg möts uppstår risker. Tåg kan ha en stoppsträcka på mer än en kilometer, det betyder att trafikantens uppmärksamhet är central för att förhindra olyckor. Att notera och respektera vägmärken och signaler oc

Visa mer

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.