Gå direkt till innehåll
Anslutningsguiden för dörr-till-dörr-resor är en populär funktion i SJs nominerade mobilapp.
Anslutningsguiden för dörr-till-dörr-resor är en populär funktion i SJs nominerade mobilapp.

Nyhet -

SJs mobilapp nominerad till Svenska Designpriset

SJs mobilapplikation har blivit nominerad till Svenska Designpriset 2019 i kategorin Device – Smarttelefon. Det är tredje gången appen nomineras sedan den släpptes för första gången 2016 och den har tidigare vunnit både guld och silver.

– Att utveckla fler nya och smarta funktioner till appen är något vi jobbar hårt med hela tiden, så det är naturligtvis både roligt och hedrande att vi blir nominerade igen, säger Jenny Gejke, chef för kanalutveckling på SJ.

Sedan appens senaste vinst har den fått stora visuella förändringar och funktioner som ”Travel mode” och tidtabellsvyn har förbättrats och förtydligats. En stor uppgradering är den nya funktionen Anslutningsguiden som gör det möjligt för kunden att köpa anslutningsresor till sin tågresa i SJ-appen.

De färdmedel som omfattas av Anslutningsguiden är buss, båt, pendeltåg, spårvagn och tunnelbana, förutsatt att det finns på aktuell ort och i anslutning till stationen. Anslutningsguiden omfattar alla stationer i Sverige som SJs tåg stannar vid, samt Oslo S station och Trondheim.

– Den digitala kundupplevelsen är en minst lika stark konkurrensfaktor som biljettpriset. Vi är ett företag som ska ligga i framkant när det gäller kunderbjudandet. Att alltid lyssna på kundernas önskemål och fånga deras behov är det som styr utvecklingen av våra digitala kanaler och det syns när användarna betygsätter oss, säger Jenny Gejke.

Om SJs mobilapp

SJs mobilapp lanserades i början av 2016 och finns för både IOS och Android. Redan första året hade över 800 000 kunder laddat ner appen och den har över 160 000 användare dagligen. 2018 utsågs SJs app och sajt till Sveriges bästa, alla kategorier av Internetworld. SJ rankas även som Europas mest digitala reseföretag av it-konsultbolaget BearingPoint.

Utvecklingen av SJs app är gjord av apputvecklarna Bontouch i nära samarbete med SJs strategiska partner för digital kundupplevelse, Pond.

Om Svenska Designpriset

Svenska Designpriset är en årlig tävling i grafisk kommunikation och design som är öppen för alla. Omröstningen för kategorin Device startar måndag den 9 september och pågår fram till den 15 september. Den 17 oktober utses Sveriges bästa grafiska designers för print, webb samt mobil.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör
Simon Hermansson

Simon Hermansson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Karin Starkman Ahlstedt

Karin Starkman Ahlstedt

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

Relaterade nyheter