Gå direkt till innehåll
Anslutningsguiden för dörr-till-dörr-resor är en populär funktion i SJs nominerade mobilapp.
Anslutningsguiden för dörr-till-dörr-resor är en populär funktion i SJs nominerade mobilapp.

Nyhet -

SJs mobilapp nominerad till Svenska Designpriset

SJs mobilapplikation har blivit nominerad till Svenska Designpriset 2019 i kategorin Device – Smarttelefon. Det är tredje gången appen nomineras sedan den släpptes för första gången 2016 och den har tidigare vunnit både guld och silver.

– Att utveckla fler nya och smarta funktioner till appen är något vi jobbar hårt med hela tiden, så det är naturligtvis både roligt och hedrande att vi blir nominerade igen, säger Jenny Gejke, chef för kanalutveckling på SJ.

Sedan appens senaste vinst har den fått stora visuella förändringar och funktioner som ”Travel mode” och tidtabellsvyn har förbättrats och förtydligats. En stor uppgradering är den nya funktionen Anslutningsguiden som gör det möjligt för kunden att köpa anslutningsresor till sin tågresa i SJ-appen.

De färdmedel som omfattas av Anslutningsguiden är buss, båt, pendeltåg, spårvagn och tunnelbana, förutsatt att det finns på aktuell ort och i anslutning till stationen. Anslutningsguiden omfattar alla stationer i Sverige som SJs tåg stannar vid, samt Oslo S station och Trondheim.

– Den digitala kundupplevelsen är en minst lika stark konkurrensfaktor som biljettpriset. Vi är ett företag som ska ligga i framkant när det gäller kunderbjudandet. Att alltid lyssna på kundernas önskemål och fånga deras behov är det som styr utvecklingen av våra digitala kanaler och det syns när användarna betygsätter oss, säger Jenny Gejke.

Om SJs mobilapp

SJs mobilapp lanserades i början av 2016 och finns för både IOS och Android. Redan första året hade över 800 000 kunder laddat ner appen och den har över 160 000 användare dagligen. 2018 utsågs SJs app och sajt till Sveriges bästa, alla kategorier av Internetworld. SJ rankas även som Europas mest digitala reseföretag av it-konsultbolaget BearingPoint.

Utvecklingen av SJs app är gjord av apputvecklarna Bontouch i nära samarbete med SJs strategiska partner för digital kundupplevelse, Pond.

Om Svenska Designpriset

Svenska Designpriset är en årlig tävling i grafisk kommunikation och design som är öppen för alla. Omröstningen för kategorin Device startar måndag den 9 september och pågår fram till den 15 september. Den 17 oktober utses Sveriges bästa grafiska designers för print, webb samt mobil.

Ämnen

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.