Följ SJ

Biljett för att gå ombord på SJs tåg

Pressmeddelande   •   Okt 27, 2017 09:30 CEST

Från den 1 november 2017 ska alla SJs resenärer ha en giltig biljett innan man går ombord på tåget. Möjligheten att köpa biljett i SJs app efter avgång upphör.

Nu gör SJ det ännu tydligare att alla resenärer ska ha en giltig biljett innan man kliver ombord tåget. Den tidigare möjligheten att köpa biljett i SJs app efter avgång upphör den 1 november. En möjlighet som enbart ett fåtal resenärer (0.2 procent) valt att använda sedan införandet under hösten 2015, främst till köp av enkelbiljetter på regionaltåg.

Efterfrågan på enkla sätt att köpa biljett bland SJs resenärer ökar. De senaste åren har därför SJ utvecklat flera nya digitala köpkanaler och fler har upptäckt fördelarna med att köpa biljett snabbt och enkelt via SJs app och SJ.se.

– Idag köper 86 procent av våra resenärer sin biljett via SJ.se, SJs app eller i någon av våra biljettautomater. I och med att vi numera erbjuder betalning via Swish, har vi ökat resenärernas möjlighet till snabba köp av biljett innan man kliver ombord. Swish används av över hälften av de som köper sin biljett i appen och av över 30 procent vid köp via SJ.se, säger SJs Marknads- och försäljningsdirektör, Thomas Silbersky.

Möjligheten att köpa sin biljett via SJs kundservice kommer att finnas kvar, för exempelvis resenärer som inte har möjlighet att köpa sin biljett via SJs app, SJ.se, i en biljettautomat eller hos någon av SJs över 600 ombud runt om i Sverige.

För mer information, kontakta SJs presstjänst via press@sj.se eller 010-751 51 84

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.