Gå direkt till innehåll
Sommarresandet i Bergslagen ökar starkt

Nyhet -

Sommarresandet i Bergslagen ökar starkt

Tågresandet i Bergslagen blir allt mer populärt. Mellan juni och augusti ökade resandet med Tåg i Bergslagen med hela 14 procent, jämfört med fjolåret. Samtidigt väljer allt fler resenärer att utnyttja Sommarkortet, som under sommaren ökade med tre procent.

Att semestra på hemmaplan blir allt mer populärt, och många resenärer väljer dessutom att ta tåget under sin semesterresa. Mellan juni och augusti ökade tågresandet med Tåg i Bergslagen med 14 procent, jämfört med samma period i fjol.

- Det är verkligen positivt att allt fler resenärer upptäcker sommaren i Bergslagen, inte minst för klimatet. Dessutom ser vi också en generellt god punktlighet bland sommartågen, något som också bidrar till en förbättrad resenärsupplevelse, säger Martin Drakenberg, affärschef vid SJ.

Andelen resenärer som valde att använda Tåg i Bergslagens sommarkort ökade med tre procent, jämfört med fjolåret. Kortet ger resenären möjlighet att tågluffa obegränsat under tre sammanhängande dagar inom Bergslagen. Dalarnas län stod för den enskilt största ökningen.

- Efterfrågan på mer klimatsmarta resealternativ fortsätter att öka, vilket i sin tur bidrar till att allt fler ger sig ut för att tågluffa. Sommarkortet är dessutom vårt mest populära tågluffarkort, säger Martin Drakenberg.

SJ meddelar samtidigt att planeringen inför nästa sommar redan är i full gång.

- Nu blickar vi framåt och drar igång arbetet med att ta fram nästa års tågluffarkort. Vår ambition är tydlig. Utöver Tåg i Bergslagens ordinarie sommarkort vill vi dessutom erbjuda Bergslagsresenärerna ytterligare ett tågluffaralternativ, säger Martin Drakenberg.


Fakta – Tågluffarkorten

Sommarkortet som erbjuds i samarbete med Tåg i Bergslagen och Regionerna Västmanland, Dalarna och Örebro, ger resenären möjlighet att under tre sammanhängande dagar resa obegränsat under kortets giltighetsperiod.

Resenären reser obegränsat via Tåg i Bergslagen, samt länsbussar och lokalbussar inom Dalarnas, Västmanlands och Örebro län. Kortet gäller inte på X-Trafiks eller SJs tåg.

Utöver Sommarkortet erbjuder SJ sina resenärer Tågluffarkortet för ungdomar och studenter, samt Arctic Circle Pass.


För vidare information

Martin Drakenberg, Affärschef SJ, 010-751 50 99, Martin.Drakenberg@sj.se

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.