Följ SJ

Helga Baagøe ny kommunikationsdirektör på SJ

Pressmeddelande   •   Feb 07, 2013 13:45 CET

Helga Baagøe har utsetts till ny kommunikationsdirektör i SJ med ansvar för intern- och extern kommunikation, kris- och mediehantering, varumärke och public affairs. Helga Baagøe kommer närmast från SVT, där hon arbetat som kommunikationsdirektör sedan 2002.

– Ett så publikt företag som SJ, med ny vd, förstärkt ledning och det tydliga uppdraget att genomföra ett stort förändringsarbete, väckte min lust att ta mig an en ny utmaning efter elva fantastiska år på SVT, säger Helga Baagøe.

– En annan viktig parameter för mig är att SJ, liksom SVT, är en viktig del av samhällsbyggandet. En angelägenhet för hela svenska folket.

Så här säger SJs vd och koncernchef Crister Fritzson om valet av ny kommunikationsdirektör:

– SJ befinner sig i en stark förändring med ett större fokus på kunderna. Kommunikation har blivit allt viktigare i dagens samhälle, inte minst i kontakten med kunderna, men också för att visa på SJ som ett långsiktigt, hållbart företag.

– Helga Baagøe är, med sin bakgrund och breda erfarenhet, rätt person att i koncernledningen vara med och ta SJ in i framtiden genom en öppen, snabb och modern kommunikation med såväl våra medarbetare som kunder.

Innan sin tid på SVT har Helga Baagøe bland annat arbetat som kommunikationsdirektör på Icon Medialab International, varit presschef på Posten Sverige AB samt informationschef på TV4.

Helga Baagøe tillträder sin nya tjänst på SJ den 1 juni i år.

Bildtext: Helga Baagøe blir ny kommunikationsdirektör på SJ från den 1 juni. Helga Baagøe rekryteras från motsvarande tjänst på Sveriges Television där hon arbetat sedan 2002. Foto: Carl-Johan Söder/SvT 

--------------------------------------------------------------

Fakta Helga Baagøe

Ålder: 50

Familj: Maken Martin Engqvist

Bor: Nacka

Fritidsintresse: Umgänge med vänner, livemusik och sommarhuset i Grisslehamn.

Bästa tågminne: Att som liten få somna överst i en sovkupé på väg mot fjällen.
-------------------------------------------------------------

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning: 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor.