Gå direkt till innehåll
Thomas Silbersky ny marknads- och försäljningsdirektör på SJ

Pressmeddelande -

Thomas Silbersky ny marknads- och försäljningsdirektör på SJ

Thomas Silbersky, 47, har utsetts till ny marknads- och försäljningsdirektör på SJ. Han kommer närmast från en tjänst som marknadsdirektör på Arla Foods juicedivision Rynkeby.


- SJ är en svensk nationalklenod, säger Thomas Silbersky.  Det SJ gör är viktigt och påverkar människors vardag. Jag ser det som ett privilegium att få vara med och vidareutveckla den här fina produkten och på sikt stärka förtroendet för SJ bland våra kunder.


Thomas Silbersky har arbetat med marknadsföring, försäljning och företagsledning under hela sitt yrkesliv, både i Sverige och i Europa. Han har tidigare jobbat på Unilever där han bland annat var marknadschef för GB Glace, varit marknadsdirektör på Pripps, samt vd för reklambyrån Storåkers McCann.


- Samarbetet är den viktigaste framgångsfaktorn och jag vill bidra till att människor omkring mig tycker att det är roligare att gå till jobbet, även när det ibland blåser snålt.

Thomas Silbersky kommer att ingå i SJs koncernledning och så här säger vd Crister Fritzson om sitt senaste nyförvärv:

- Det är viktigt att få in duktigt, kompetent folk från näringslivet för att fortsätta utveckla SJ till ett modernt företag som står sig starkt inför framtida konkurrens.

- Som ansvarig för försäljning och marknadsföring får Thomas Silbersky en nyckelroll i vårt gemensamma uppdrag att sätta fokus på kund och marknad, stärka ledning och ledarskapet inom SJ, samt finna en långsiktig och hållbar strategi där vi hela tiden sätter våra kunder i centrum.

Thomas Silbersky börjar sin nya tjänst på SJ runt halvårsskiftet.

Fakta:

Ålder: 47 år. Familj: Gift med Camilla, fyra barn i åldrarna 10-20 år. Bor: Viggbyholm  i Täby utanför Stockholm. Intressen: Familjen, resor, löpning och cykling. Bästa tågminne: Många. Jag blir positivt överraskad och glad varje gång jag åker tåg. Det är bekvämt, praktiskt och bra för miljön.

Bildtext: Tomas Silbersky blir ny marknads- och försäljningsdirektör på SJ. Han kommer från tjänsten som marknadsdirektör på på Arla Foods. Foto: Stefan Nilsson/SJ

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84


 

Ämnen

Kategorier


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.