Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SJ: Svenska folket vill resa med Leif G.W. Persson

Kriminologen och författaren Leif G.W. Persson är den svenska kändis som de flesta svenskar helst vill sitta bredvid på tåget, när de själva får välja. Det visar en Sifo-undersökning från SJ.
- Tyvärr tror jag att jag är grovt överskattad både som jultomte, granne och ressällskap. Men det var snällt av alla som tänkte på mig, säger Leif G.W. Persson, som kommentar till topplistan.

Svenskarna reser gärna med kändissällskap bredvid sig på tåget, och allra flest vill resa med Leif G.W. Persson, som toppar SJs kändislista. Därefter kommer den svenska fotbollskungen Zlatan Ibrahimović. På listans tredjeplats tronar ännu en svensk kunglighet, Kronprinsessan Victoria. Detta visar SJs öppna Sifo-fråga, där svenskarna själva fått peka ut vilka kända svenskar de helst vill sitta bredvid på tåget.

- Listan speglar väl de av våra svenska kändisar som många av oss pratar om och vid middagsbordet, säger Carl-Johan Linde, Presskommunikatör vid SJ.

Att åka tåg blir allt mer populärt. Inte minst för att det ger möjlighet till avkoppling ombord. SJ slog nyss rekordet 30 miljoner resor under 2017 och enligt SJs Sifo-undersökning väljer tre av fyra tåget när de reser kollektivt.

- Svenskar älskar deckare och kriminalromaner. Att få resa med en riktig kriminalare och författare i samma person är förstås optimalt. Dessutom tror jag G.W. uppfattas som väldigt reko och sympatisk bakom hans tillbakalutade stil kring blodig ond bråd död och andra hemskheter, säger Carl-Johan Linde.

Bland bubblarna återfanns bland andra statsminister Stefan Löfven.


Topp 10 – Vilken svensk kändis skulle du helst sitta bredvid på tåget?

1.Leif G.W. Persson

2.Zlatan Ibrahimović

3.Kronprinsessan Victoria

4.Stefan Löfven

5.Jimmie Åkesson

6.Kung Carl XVI Gustaf

7.Mikael Persbrandt

8.Carola Häggkvist

9.Jill Johnson

10.Björn Skifs


Källa: SJs Sifo-undersökning med 1466 respondenter, riksrepresentativt urval, frågan ställdes till samtliga i undersökningen.


Vilka kollektiva färdsätt väljer du för dina resor inom Sverige?

Tåg (74%)

Flyg (33%)

Buss (21%)


Källa: SJs Sifo-undersökning med 1466 respondenter, riksrepresentativt urval, frågan ställdes till de som åker kollektivt.


För mer information

Carl-Johan Linde, Presskommunikatör, 010-751 60 26, carl-johan.linde@sj.se

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.