Följ SJ

SJ-resenärernas val: Göteborgslinjer in i Lågpriskalendern

Pressmeddelande   •   Nov 25, 2013 09:34 CET

SJs resenärer har sagt sitt: Önskemålet är att ta med sträckorna Malmö-Linköping, och Stockholm-Åre i Lågpriskalendern där SJ samlar alla de billigaste biljetterna. Dessutom tas den populära sträckan Göteborg-Malmö nu med i kalendern.

– Vi gör det smidigare och enklare för våra resenärer, och det här är ytterligare en del i de kundförbättringar som vi just nu genomför, säger Crister Fritzson, SJs vd.

Lågpriskalendern, som finns på www.sj.se, uppdaterar dygnet runt de lägsta biljettpriserna på SJs dagtåg för resor i andra klass 90 dagar framåt i tiden. Totalt finns nu 30 olika sträckor och orter med på Lågpriskalendern. SJ har hittills sålt närmare 1 miljon lågprisbiljetter i år.

Nu har SJ låtit resenärerna, via Facebook, få välja vilka nya sträckor de önskar i Lågpriskalendern.

Överlägsna vinnare blev Malmö-Linköping och Stockholm-Åre. Nu gör SJ dem bokningsbara i kalendern. I snitt tjänar resenärerna mer än 20 procent på att boka via Lågpriskalendern. På sträckan Göteborg-Stockholm är snittpriset för lågprisbiljetten 136 kronor billigare och på sträckan Malmö-Stockholm 146 kronor billigare i Lågpriskalendern än i SJs vanliga bokning.

Nya sträckor i Lågpriskalendern blir nu också samt Göteborg-Malmö, Stockholm-Östersund (120 000 resenärer per år), Stockholm-Umeå (30 000) samt Stockholm-Herrljunga (130 000).

Varje månad utnyttjar 25 000 resenärer kalendern för biljettbokningar.

– För dem som vill åka billigt är det här det enklaste sättet eftersom priserna i Lågpriskalendern är de garanterat lägsta i bokningsögonblicket, säger Crister Fritzson.

Lågpriskalendern, så gör du:

Välj den sträcka som du är intresserad av. Välj sedan specifik dag, vecka eller månad där du söker det billigaste priset. När önskad avgång visas klickar du på prisuppgiften och länkas direkt till bokningen.

I kalendern ingår sedan tidigare även populära sträckor som exempelvis Stockholm-Göteborg, Stockholm-Malmö, Stockholm-Sundsvall, Stockholm-Linköping, Stockholm-Karlstad, Karlstad-Göteborg och Stockholm-Köpenhamn.

Besök gärna vårt nya nyhetsrum: http://nyhetsrum.sj.se/

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 430 avgångar, varav cirka 400 i egen regi och ytterligare cirka 1 030  avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter, besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.