Gå direkt till innehåll
Förbättringsarbete möjliggör sänkta biljettpriser

Pressmeddelande -

Förbättringsarbete möjliggör sänkta biljettpriser

SJ sänker priserna på snabbtåg. Allt för att göra tåg mer tillgängligt och attraktivt jämfört med andra mindre miljövänliga alternativ. Prisjusteringen är ett led i det förbättringsarbete som bolaget inledde i början av året. Arbetet har bidragit till minskade kostnader och ett högre resultat och nu får kunderna ta del av ett stärkt erbjudande.

SJ gör under hösten justeringar av biljettpriserna på snabbtågen vilket innebär att lägstapriset i 1 klass sänks från 395 till 295 kronor. Dessutom sänks priset på återbetalningsbara biljetter i både 1 och 2 klass med upp till 15 procent.

– Vårt förbättringsarbete, som inleddes vid årsskiftet, har bidragit till sänkta kostnader och ett högre resultat. Nu låter vi det komma våra kunder till godo i form av lägre priser, säger Crister Fritzson, vd SJ AB.

SJs nya organisation trädde i kraft den 1 maj i år. När omställningsarbetet är implementerat fullt ut kommer SJ att bli mer effektivt och kunna stärka sitt erbjudande gentemot kunderna. Prissänkningen är ett första led i en större översyn av prisstrukturen under hösten.

– Vi kommer att stärka vårt kunderbjudande successivt. Det är i enlighet med vår strategi och naturligtvis ett led i att stärka vår marknadsposition. Vår ambition är att göra allt för att tåget ska bli mer lättillgängligt och attraktivt jämfört med andra transportslag, säger Crister Fritzson.


För mer information, vänligen kontakta SJ Presstjänst på 010-751 51 84.


Ämnen


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 400 avgångar, varav 450 i egen regi och ytterligare 950 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter, besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.