Gå direkt till innehåll
Efter chartersuccén – nytt supportertåg med SJ direkt till VM-kvalrysaren mot Portugal

Pressmeddelande -

Efter chartersuccén – nytt supportertåg med SJ direkt till VM-kvalrysaren mot Portugal

SJs och Svenska Fotbollförbundets supportertåg från Göteborg till VM-kvalmatchen blev en succé. Nu sätter SJ in ett nytt supportertåg från Göteborg direkt till Friends Arena och kvalrysaren mot Portugal den 19 november.

– Nu får Göteborgare och andra västsvenskar en unik möjlighet att ladda tillsammans på ett säkert, avslappnat och miljövänligt sätt, säger Mattias Tappert, ansvarig för samarbeten, idrott och sponsring på SJ.

Den direkt avgörande VM-kvalreturen mot Portugal kan bli en historisk rysare. Matchen är helt avgörande för vilket landslag som går vidare till VM i fotboll i Brasilien 2014. SJ Charters supportertåg är ett samarbete mellan Svenska Fotbollsförbundet och SJ Charter. Specialtåget till och från VM-kvalmatchen mot Portugal utgår från Göteborg Centralstation tisdag den 19 november, preliminärt klockan 14.00 och kör hela vägen fram till Solna Station (framme 18.30), en kort promenad från Friends Arena. Supportertåget stannar på flera orter längs resan, Alingsås, Herrljunga, Falköping och Skövde. Allt för att fotbollssupportrar från anslutande orter som Borås/Trollhättan ska kunna kliva på tåget i Herrljunga och supportrar från Jönköping/Lidköping/Skara på stationen i Falköping.

Precis som succétåget mot Österrike är tåget specialanpassat för fotbollssupporters med barvagn för mat, dryck, musik, tidningar och fotbollsmingel.

– När matchen är slut så står tåget och väntar på supportrarna för en snabb och bekväm hemresa, förhoppningsvis med en VM-plats i ryggen, säger Mattias Tappert.

Tågresan kostar 900 kronor tur och retur, 700 kronor enkel resa. Det finns två matchbiljettalterantiv som SJ kan erbjuda: Kortsida sektion 317, pris 400 kr eller långsida sektion 126, pris 600 kr.

Tågpaketen finns att boka på SJs hemsida www.sjcharter.se Först i morgon startar försäljningen av övriga fotbollsbiljetter till kvalmatchen.

Bilden: Glada svenska fotbollssupportrar framför SJs och Svenska Fotbollförbundets supportertåg. Foto: Daniel Tappert/SJ

Besök oss påhttp://nyhetsrum.sj.se/

För mera information om resan, kontakta charter@sj.se alternativt ring 08-522 504 50, eller kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84


Ämnen

Taggar


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 430 avgångar, varav cirka 400 i egen regi och ytterligare cirka 1 030  avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.