Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Deckardrottningar tar över SJs tåg

”Boka in” tågresan till Göteborg på fredag. SJ resenärer får då chansen att träffa författare som Viveca Sten, Ninni Schulman och Anna Fredriksson.
 

SJ och bokförlagen Månpocket och Bonnier Pocket satsar på flera avgångar från Stockholm till Bok- och biblioteksmässan i Göteborg i helgen. De tre kända författarna Viveca Sten, Anna Fredriksson och Ninni Schulman, signerar sina senaste pocketar som finns ombord på SJ 2000 till Göteborg på fredag.

Men redan från och med onsdag den 25 september bjuder SJ, Månpocket och Bonnier Pocket på flera bokrelaterade aktiviteter. På nio av avgångarna kommer någon av resenärerna ombord att överraskas av en ”Lucky Chair”.  Där stolssätet är fyllt med bland annat en ”klassikerpåse” fylld av pocketklassiker i ny design. På flera avgångar ger köp i bistron rabattkuponger på pocketar i Månpockets och Bonnier Pockets montrar på Bokmässan.

-  Enkelt, underhållande och smidigt. Tåg och pocket har många likheter. Att läsa är att få tid för sig själv och reser man så finns det gott om tid att njuta, säger Magdalena Byléhn, marknadsansvarig på Månpocket och Bonniers Pocket.

Sju av tio SJ-resenärer säger i en ombordundersökning att de helst av allt läser en bok eller en tidning under tågresan.

-  Vi vet att våra resenärer anser att tågresan är ypperlig för läsning. Genom att bjuda på författare och deras böcker så vill SJ visa att tågresan är en både avslappnade och användbar stund, säger Fredrik Wigge, projektansvarig på SJ.

På SJ 2000 som avgår från Stockholm Central till Göteborg fredag 27 september 08.14 signerar Viveca Sten ”I stundens hetta” och ”I natt är du död”, Ninni Schulman ”Pojken som slutade gråta” och ”Flickan med snö i håret” och Anna Fredriksson ”Lyckostigen” samt ”Sommarhuset”.

För mera information, kontakta Fredrik Wigge, projektansvarig SJ, 073-677 33 43 eller Magdalena Byléhn, marknadsansvarig Månpocket & Bonnier Pocket.


 

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 430 avgångar, varav cirka 400 i egen regi och ytterligare cirka 1 030  avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.