Gå direkt till innehåll
Crister Fritzson ny vd och koncernchef på SJ

Pressmeddelande -

Crister Fritzson ny vd och koncernchef på SJ

Crister Fritzson har utsetts till ny vd och koncernchef för SJ och tillträder sin tjänst under senhösten 2012. Crister kommer närmast från Teracom Group där han idag är vd och koncernchef.

– Jag är mycket nöjd med att vi har lyckats rekrytera Crister till SJ, säger Jan Sundling, SJs styrelseordförande.

Cristers viktigaste uppgift blir att tillsammans med alla duktiga medarbetare på SJ fortsätta utveckla punktlighets- och kvalitetsarbetet, som är SJs viktigaste frågor för att få nöjda resenärer.

– I det arbetet kommer Cristers ledaregenskaper och erfarenhet från tidigare förändringsarbeten vara en stor tillgång för att ge våra kunder bästa möjliga service, säger Jan Sundling.

SJ är Sveriges största tågoperatör och befinner sig i en bransch som nu genomgår en stor förändring med avreglering och full konkurrens på spåren.

För att möta kundernas behov av miljövänliga och hållbara resor har SJ investerat drygt 2 miljarder kronor i 20 nya snabbtåg som tillför snabbtågsflottan ytterligare 5 000 sittplatser.

SJ har också nyligen vunnit upphandlingen för trafiken i Norrland och tagit tillbaka den regionala tågtrafiken i Västra Götaland.

– Alla medarbetare ska vara stolta över sina insatser och valet att jobba på SJ. Jag vill bygga en företagskultur och ett ledarskap som underlättar arbetet för medarbetarna att ge våra kunder den bästa servicen, säger SJs nye vd Crister Fritzon.

Crister Fritzson, 51, har jobbat som koncernchef och vd på Teracom Group sedan 2001. Innan dess var han vd för Boxer och är idag styrelseledamot i Systembolaget.

Bilden: Crister Fritzson har rekryterats till ny vd och koncernchef på SJ. Han  kommer från vd-befattningen på Teracom Group. Foto: Mats Lundqvist

För mera information kontakta:
SJs Pressavdelning: 010-751 51 84, SJs styrelseordförande Jan Sundling 070-5944083
eller SJs kommunikationsdirektör Elisabeth Lindgren 076-1055332

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 100 000 människor med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 600 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.