Följ SJ

Äppelfabriken favorit till Sveriges populäraste gröna resmål

Pressmeddelande   •   Nov 21, 2013 11:00 CET

Äppelfabrikens gårdsbutik och café i Svartsjö utanför Stockholm har tagit ledningen i SJs resenärstävling om Sveriges populäraste gröna resmål.

– Det känns väldigt roligt och hedrande att så många röstat på oss. Just nu har vi fullt upp med att tillverka vår äppelglögg som ska släppas här  i gårdsbutiken nu på lördag, säger Katharina Ångström Isacsson på Äppelfabriken.

Tio olika upplevelser tävlar om titeln och drygt 2000 har redan röstat på sina favoriter. Just nu leder Äppelfabriken omröstningen före uppländska ”Tantens gröna skafferi och garderob” med halländska ”Öströö fårfarm och köttbod” på tredje plats.

– Ett fantastiskt gensvar. Intresset för miljö är stort bland våra tågresenärer. Men mycket kan hända, tävlingen pågår ju under hela november. Vi får hela tiden in nya röster, säger Erica Kronhöffer, SJs hållbarhetschef som ingår i juryn för ”Resenärens Lilla Gröna”.

Omröstningen ingår i SJs projekt att skapa en unik grön resguide för hela Sverige som ska innehålla gröna upplevelsefavoriter, allt ifrån hotell, restauranger till kanotuthyrning och älgsafari. När omröstningen är avslutad kommer den vinnande upplevelsen att koras till ”Sveriges populäraste gröna resmål”.

– SJs mål med ”Resenärens Lilla Gröna” är att uppmuntra alla att resa, helst miljövänligt, till de fantastiska upplevelser och verksamheter med miljöinriktning som finns i landet, säger Erica Kronhöffer.

Ställningen bland de tio finalisterna just nu:

·  Äppelfabrikens gårdsbutik och café i Svartsjö i Stockholm

·  Tantens gröna skafferi i Uppsala i Uppland

·  Öströö fårfarm och köttbod i Tvååker i Halland

·  Islanna, trädhushotell i Falköping i Västergötland

·  Kolarbyn, där du kan sova i kolarkojor, i Skinnskatteberg i Västmanland

·  Lyddegård, ekologiskt pensionat i Kinna i Västergötland

·  Kretsloppshusets restaurang i Mörsil i Jämtland

·  Lilla Bjers restaurang och gårdsbutik utanför Visby på Gotland

·  Gourmet Gröns restaurang och konferens i Karlshamn i Blekinge

·  Havro bed&breakfast i Glommen i Halland

Läs mera om finalisterna i SJs novembernummer av tidningen Kupé.

Tävlingsfakta/så gör du:

Välj ditt favoritställe på SJs kampanjsajt  kampanj.sj.se/lillagrona/  eller mejla in till lillagrona@sj.se  .

Bland alla som är med och röstar lottar SJ fram fem vinnare som får var sin resecheck värd 1 000 kronor. Omröstningen pågår till och med den 30 november.

Besök oss gärna på http://nyhetsrum.sj.se/

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning. 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 430 avgångar, varav cirka 400 i egen regi och ytterligare cirka 1 030  avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter, besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.