Gå direkt till innehåll
SJs Way Out West-satsning nominerad till Gyllene Hjulet

Nyhet -

SJs Way Out West-satsning nominerad till Gyllene Hjulet

SJs samarbete med musikfestivalen Way Out West är nominerat i Gyllene Hjulet, i klassen ”Årets mest kreativa lösning”. Gyllene Hjulet delas ut årligen av Sponsrings & Eventföreingen till de bästa svenska projekten inom sponsring och event. Tävlingen avgörs den 14 mars 2013.

Samarbeten och sponsring är en viktig del av SJs marknadskommunikation. Främsta syftet är att öka resandet på kort och lång sikt, samt att stärka varumärket. En prioriterad målgrupp för SJ är ”Unga vuxna” och genom SJs samarbete med WOW (Way Out West) når företaget dessa personer på ett positivt sätt.

I samarbetee med WOW finns SJ med före, under och efter festivalen. Konceptet kallas för ”En del av Way Out West”, vilket innebär att SJ är en del av förväntningarna, informationssökningen, resan till och ifrån, upplevelsen på plats, samt summeringen/minnena efteråt. För att kunna vara det jobbar SJ med festivalen från februari till oktober.

Några saker som genomfördes 2012 var; förannonsering utomhus, print, webb och i SJs/WOWs kanaler, incheckning på Stockholms Central, Way Out West-tåget med bland annat goodiebag ombord, SJ Lounge på festivalområdet, SJs vattenstatoner spridda på området, SJ Trappan med tillhörande Bistro och utdelande av reseerbjudande under festivalen.

- Vårt engagemang var både uppskattat och lyckat rent affärsmässigt (antalet tillresande samt antalet som utnyttjade festivalerbjudandet). Vi jobbar nu redan för fullt med kampanjen för WOW 2013 som genomförs i augusti. Såväl 2012 som 2013 har vi jobbat med byrån PassionLab för att genomföra aktiveringen kring WOW, säger marknadsansvarig samarbeten och sponsring, Krister Svensson.


För mera information, ring marknadsansvarig samarbeten och sponsring, Krister Svensson, 010-751 57 65.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.