Gå direkt till innehåll

Nyhet -

SJ säljer SJ Service Academy till Catalyst Acquisition Group

SJ Service Academy, dotterbolag till SJ AB, har de senaste fem åren utbildat och tränat tusentals deltagare från olika företag och branscher. Den samlade kompetensen och de upparbetade erfarenheterna som finns inom företaget är av stort värde. SJ har nu sålt delar av SJ Service Academy till Catalyst Acquisition Group.

Catalyst Acquisition Group ägs av Hans B. Amell, med 35 års erfarenhet av omstrukturering och transformering av företag. Hans har sin bas i USA där han varit bosatt i många år och bland annat arbetat för McKinsey. Hans B. Amell är även ägare till flera Corporate Training-bolag, däribland Minerva Corporate Learning Partner med kontor i Göteborg och Stockholm. Köpet av SJ Service Academy ligger till grund för bildandet av Minerva Academy som därmed ingår i samma företagsgrupp som Minerva Corporate Learning Partner.

Hans B. Amell är mycket nöjd över förvärvet och har tillväxtstrategier i Sverige.

-  Minerva Academy och Minerva Corporate Learning Partner blir tillsammans det kompletta utbildningsföretaget. Den specialistkompetens som finns inom såväl lärarledd utbildning, såsom e-learning och andra digitala lösningar, skapar de absolut bästa förutsättningarna för att kunna vara en helhetsleverantör inom utbildningsområdet, säger Hans B. Amell.

Det nya bolaget, Minerva Academy, erbjuder skräddasydd utbildning och träning inom service, ledarskap, försäljning, affärsmannaskap och mänsklig säkerhet. Varje utbildningsinsats tas fram unikt med utgångspunkt från kundernas behov och mål om önskad effekt. Minerva Academy erbjuder även företagsanpassade program för att utveckla och förändra hela företagskulturer.

Systerföretaget Minerva Corporate Learning Partner, som är specialiserade på e-learning och andra digitala lösningar, kompletterar de lärarledda utbildningarna som Minerva Academy erbjuder.

SJ AB tar själva över företagets säkerhetsutbildning, som tidigare låg under SJ Service Service Academy, och SJs personaldirektör Peter Blomqvist är mycket nöjd med den helhetslösning som nu nåtts.

-  Det har ett stort värde för SJ att den kompetens vi byggt upp under de fem åren med SJ Service Academy hålls samman och blir tillgänglig även för oss via Minerva Academy. Det känns också bra ur ett medarbetarperspektiv att så pass många har kunnat erbjudas bra lösningar framåt i det nya bolaget.

Minerva Academys verksamhet startas den 1 mars 2013. Malin Ericsson, före detta rektor på SJ Service Academy, blir nu VD för Minerva Academy.

För mer information, kontakta Malin Ericsson på Minerva Academy, telefon 070 607 94 69 eller skicka ett mejl till utbildning@minervaacademy.se.

Vill du läsa mer? Besök Minerva Academys hemsida efter den 1 mars www.minervaacademy.se och vill du veta mer om Minerva Corporate Learning Partner gå in och läs mer på www.minervaclp.com.


Ämnen

Taggar


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör
Simon Hermansson

Simon Hermansson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Karin Starkman Ahlstedt

Karin Starkman Ahlstedt

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00