Gå direkt till innehåll

Nyhet -

SJ säljer SJ Service Academy till Catalyst Acquisition Group

SJ Service Academy, dotterbolag till SJ AB, har de senaste fem åren utbildat och tränat tusentals deltagare från olika företag och branscher. Den samlade kompetensen och de upparbetade erfarenheterna som finns inom företaget är av stort värde. SJ har nu sålt delar av SJ Service Academy till Catalyst Acquisition Group.

Catalyst Acquisition Group ägs av Hans B. Amell, med 35 års erfarenhet av omstrukturering och transformering av företag. Hans har sin bas i USA där han varit bosatt i många år och bland annat arbetat för McKinsey. Hans B. Amell är även ägare till flera Corporate Training-bolag, däribland Minerva Corporate Learning Partner med kontor i Göteborg och Stockholm. Köpet av SJ Service Academy ligger till grund för bildandet av Minerva Academy som därmed ingår i samma företagsgrupp som Minerva Corporate Learning Partner.

Hans B. Amell är mycket nöjd över förvärvet och har tillväxtstrategier i Sverige.

-  Minerva Academy och Minerva Corporate Learning Partner blir tillsammans det kompletta utbildningsföretaget. Den specialistkompetens som finns inom såväl lärarledd utbildning, såsom e-learning och andra digitala lösningar, skapar de absolut bästa förutsättningarna för att kunna vara en helhetsleverantör inom utbildningsområdet, säger Hans B. Amell.

Det nya bolaget, Minerva Academy, erbjuder skräddasydd utbildning och träning inom service, ledarskap, försäljning, affärsmannaskap och mänsklig säkerhet. Varje utbildningsinsats tas fram unikt med utgångspunkt från kundernas behov och mål om önskad effekt. Minerva Academy erbjuder även företagsanpassade program för att utveckla och förändra hela företagskulturer.

Systerföretaget Minerva Corporate Learning Partner, som är specialiserade på e-learning och andra digitala lösningar, kompletterar de lärarledda utbildningarna som Minerva Academy erbjuder.

SJ AB tar själva över företagets säkerhetsutbildning, som tidigare låg under SJ Service Service Academy, och SJs personaldirektör Peter Blomqvist är mycket nöjd med den helhetslösning som nu nåtts.

-  Det har ett stort värde för SJ att den kompetens vi byggt upp under de fem åren med SJ Service Academy hålls samman och blir tillgänglig även för oss via Minerva Academy. Det känns också bra ur ett medarbetarperspektiv att så pass många har kunnat erbjudas bra lösningar framåt i det nya bolaget.

Minerva Academys verksamhet startas den 1 mars 2013. Malin Ericsson, före detta rektor på SJ Service Academy, blir nu VD för Minerva Academy.

För mer information, kontakta Malin Ericsson på Minerva Academy, telefon 070 607 94 69 eller skicka ett mejl till utbildning@minervaacademy.se.

Vill du läsa mer? Besök Minerva Academys hemsida efter den 1 mars www.minervaacademy.se och vill du veta mer om Minerva Corporate Learning Partner gå in och läs mer på www.minervaclp.com.


Ämnen

Kategorier

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.