Följ SJ

SJ lanserar responsivt nyhetsrum

Nyhet   •   Okt 10, 2013 10:25 CEST

Idag är det premiär för SJs nya nyhetsrum som fungerar lika bra från datorn som mobilen och surfplattan. På sikt är tanken att SJs hemsida ska bygga på samma tekniska system.

– Vi har lagt ned mycket tid på denna första pilot av den nya webbplattformen för att vi ska skapa en modern, användarvänlig design och även ta höjd för det fortsatta arbetet mot nya sj.se, säger Loni Hällerfors, IT-projektledare på SJ.

Nyhetsrummets tekniska plattform Adobe Experience Manager, AEM, möjliggör komponentbaserad utveckling och responsiv design. Det innebär att utseendet i nyhetsrummet anpassas efter det verktyg som besökaren använder.

– SJ har valt samma webblösning som det schweiziska järnvägsbolaget Swiss Rail. Det ger en bättre användarupplevelse och förenklar navigeringen vilket leder till fler besök på sidan, säger Malin Bodolla, nordisk marknadschef för Adobe Digital Marketing.

En målsättning med SJ Nyhetsrum är att öka intresset och förståelsen för järnvägsverksamhet i Sverige.

– SJ är ett av Sveriges mest uppmärksammade företag. Med nyhetsrummet vill vi förbättra och förenkla servicen och öka informationen till främst media, politiker och opinionsbildare, säger Claes Salomonsson, chef för SJ Externkommunikation.

Besök SJ Nyhetsrum: http://nyhetsrum.sj.se

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84