Gå direkt till innehåll
SJ lanserar responsivt nyhetsrum

Nyhet -

SJ lanserar responsivt nyhetsrum

Idag är det premiär för SJs nya nyhetsrum som fungerar lika bra från datorn som mobilen och surfplattan. På sikt är tanken att SJs hemsida ska bygga på samma tekniska system.

– Vi har lagt ned mycket tid på denna första pilot av den nya webbplattformen för att vi ska skapa en modern, användarvänlig design och även ta höjd för det fortsatta arbetet mot nya sj.se, säger Loni Hällerfors, IT-projektledare på SJ.

Nyhetsrummets tekniska plattform Adobe Experience Manager, AEM, möjliggör komponentbaserad utveckling och responsiv design. Det innebär att utseendet i nyhetsrummet anpassas efter det verktyg som besökaren använder.

– SJ har valt samma webblösning som det schweiziska järnvägsbolaget Swiss Rail. Det ger en bättre användarupplevelse och förenklar navigeringen vilket leder till fler besök på sidan, säger Malin Bodolla, nordisk marknadschef för Adobe Digital Marketing.

En målsättning med SJ Nyhetsrum är att öka intresset och förståelsen för järnvägsverksamhet i Sverige.

– SJ är ett av Sveriges mest uppmärksammade företag. Med nyhetsrummet vill vi förbättra och förenkla servicen och öka informationen till främst media, politiker och opinionsbildare, säger Claes Salomonsson, chef för SJ Externkommunikation.

Besök SJ Nyhetsrum: http://nyhetsrum.sj.se

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84

Ämnen

Taggar


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00