Gå direkt till innehåll

Nyhet -

SJ i Almedalen: Transporter och järnvägens heta frågor

På söndag går startskottet för Almedalsveckan 2011 på Gotland. Tusentals politiker, bransch- och intresseorganisationer, konsulter och lobbyister drabbar samman under sju dagar. SJ finns på plats i Almedalen och håller ett eget seminarium för politiker och beslutsfattare.

Huvudattraktionen i Almedalen är partiledarnas respektive tal på kvällen. Däremellan pågår tusentals seminarier från tidiga frukostar, luncher till mer eller mindre mingelartade happenings på kvällen.

Förutom SJs eget miniseminarium är kanske är Tågoperatörernas seminarium det mest intressanta vad gäller transporter och järnväg, tisdagen den 5 juli klockan 10.00-12.00.

Bland annat kommer Trafikverkets ställföreträdande GD Lena Erixon att för första gången presentera den så kallade kapacitetsutredningen. TT har redan läckt ut en del och det visar att Lena Erixon kräver tydliga satsningar på en förbättrad infrastruktur. Den färska remissutgåvan kommer även få en chans att kommenteras av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) som finns på plats och medverkar i en efterföljande diskussion med företrädare för näringsliv, trafikhuvudmän och operatörer om framtidens tågtrafik för gods och resande. SJs vd Jan Forsberg finns också på plats på seminariet som modereras av Jan Sundling som är styrelseordförande i Branschföreningen Tågoperatörerna

Seminariet heter ”Tre scenarier för järnvägen – utveckling, stagnation eller infarkt” och ställer frågan: Är tillväxt överhuvudtaget möjlig?

 

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00