Följ SJ

Malou Sjörin ny kommunikationsdirektör på SJ

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2015 11:30 CET

Den 25 januari 2016 börjar Malou Sjörin som kommunikationsdirektör i SJ. Malou kommer att ingå i SJs koncernledning och ansvarar för SJs kommunikationsstab.

Malou Sjörin kommer närmast från Trygg Hansa/Codan där hon bland annat verkat som presschef och nu senast som kommunikationsdirektör för den skandinaviska verksamheten. Malou har en bakgrund som strategikonsult på Capgemini, där hon också var Informationschef under fyra år.

– SJ är ett av Sveriges mest mediebevakade företag och kommunikationen har en central del i att lyckas nå ut med alla våra förbättringar. Malou kommer att ha en viktig roll i att stärka förtroendet för SJ. Jag ser fram emot att Malou, och hennes erfarenhet av både strategiskt arbete och kommunikation, förstärker vårt team, säger SJs vd Crister Fritzson.

Malou Sjörin har erfarenhet av såväl intern som extern kommunikation. Hon blir nu kommunikationsdirektör för SJ, ett av Sveriges ledande transportföretag.

– SJ och de tjänster man levererar spelar en avgörande roll både för resenärer och samhället i stort. Det är med ödmjukhet och stor energi jag kommer tar mig an arbetet med att fortsätta stärka förtroendet för företaget och bidra i de förändringsarbeten som pågår inom företaget, säger Malou Sjörin.

För ytterligare information och pressbilder kontakta SJs presstjänst: 010-751 51 84, press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2014 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.