Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Betala tågresan med hjärtat

På fyra tåg mellan Stockholm och Malmö/Göteborg i februari väljer SJ att ta 0 kronor för resan. Resenärerna uppmanas i stället att skänka valfritt belopp som går oavkortat till organisationerna Friends och Min Stora Dag.

SJ har länge samarbetat med Friends och Min Stora Dag. Nu bjuds resenärerna in att delta i engagemanget för barn i Sverige genom en unik och spännande kampanj till förmån för de två organisationerna.

Vi har valt ut fyra snabbtågsavgångar på våra två största sträckor där vi bjuder på resan. Resenärerna betalar alltså inget för biljetten på dessa specialavgångar. I stället swishar de valfri summa som delas lika mellan Friends och Min Stora Dag, som använder dem till att skapa en bättre vardag för mängder av barn.

Ombord på specialavgångarna får resenärerna chans att träffa representanter från Min Stora Dag och Friends för att lyssna på hur vi tillsammans kan hjälpa utsatta barn. Det kommer också att finnas en del specialerbjudanden i bistron. I övrigt är tåget och resan precis som vanligt, men med ovanligt generösa resenärer ombord.

- Friends och Min Stora Dag gör viktiga insatser för barn i Sverige, varje dag. SJ stöttar deras verksamhet på olika sätt. Bland annat med tågresor som även många SJ Prio-kunder är med och bekostar genom att skänka sina insamlade SJ Prio-poäng. Vi på SJ har flera etablerade samarbeten med olika organisationer. Nu vill vi testa ett nytt sätt att involvera våra resenärer i engagemanget och hoppas förstås på både stor uppslutning och stor generositet, säger SJs hållbarhetsdirektör Erica Kronhöffer.

Så här funkar det
De avgångar som valts ut för erbjudandet är:

6 februari

Tåg 429 Stockholm-Göteborg, kl 10.14

Tåg 430 Göteborg-Stockholm, kl 10.25

7 februari

Tåg 547 Stockholm-Malmö, kl 19.21

Tåg 550 Malmö-Stockholm, kl 19.05

  • Biljetterna till de fyra specialavgångarna släpps till försäljning den 14 december. Alla platser ombord på tågen täcks av erbjudandet. För att boka biljett används en kampanjkod som gör att biljetten kostar noll kronor. För att få koden skickar resenären HJARTAT via sms till 71671.
  • Max två resor per kampanjkod och biljetten är inte ombokningsbar.
  • Erbjudandet kan bara bokas i SJs digitala kanaler.
  • Anslutningsresor och eventuella returresor köps till ordinarie pris.
  • För mer information om erbjudandet och bokning, se www.sj.se/betalamedhjärtat

Friends
Friends är en icke-vinstdrivande organisation med uppdrag att stoppa mobbning och diskriminering. De utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.

Läs mer om Friends här!

Min Stora Dag
Min Stora Dag är den enda rikstäckande organisationen som gör skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser i Sverige. De fokuserar inte på forskning, utan på konkreta upplevelser, önskedrömmar och den energi de ger.

Läs mer om Min Stora Dag här!

För mer information, kontakta Erica Kronhöffer, tel 010-751 52 17 eller SJ Press, tel 010-751 51 84, e-post press@sj.se 

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.