Gå direkt till innehåll
Morgondagens författare ombord på SJs nattåg

Nyhet -

Morgondagens författare ombord på SJs nattåg

För tredje året i rad rullar Författartåget mot Sveriges största litteraturfestival Littfest i Umeå. En nattågsresa där resenärerna ombord tävlar mot varandra med hjälp av sin kreativitet.

- Tågresandet ligger i tiden. Bara under 2018 reste närmare 32 miljoner resenärer med SJ, vilket är ett nytt rekord. Den höga komforten ombord i kombination med de svenska landskapen som svischar förbi gör tågresan till en enda lång inspirationskälla för en blivande författare, säger Jan Kyrk, affärschef vid SJ.

Författartåget avgår torsdagen den 14 mars från Göteborg och tar resenärerna med upp till Umeå. Väl ombord ges samtliga resenärer möjligheten att delta i den 12 timmar långa författartävlingen som pågår under resans gång.

– Vi är mycket glada över att vara med och arrangera Författartåget även i år. Vi vill peka på hur ett långsamt resande erbjuder en lucka i tiden att ägna åt tankar och skapande, säger Marit Kapla, redaktör vid tidskriften Ord&Bild som är medarrangör.

För mer information om LIttfest - http://www.littfest.se/


Om Författartåget

SJs Författartåg avgår från Göteborg den 14 mars 2019 klockan 18:29 och från Stockholm samma dag kl 21:12. För att sedan ankommer till Umeå den 15 mars klockan 06:13.

Regler och övrig information kring tävlingen utannonseras väl ombord på tåget. Det vinnande bidraget kommer att publiceras i ett fanzine som trycks och sprids under festivalen Littfest, samt publiceras av Sveriges äldsta kulturtidskrift Ord&Bild.


För vidare information

Jan Kyrk, Affärschef, 010-7515710, Jan.Kyrk@sj.se

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.