Följ SJ

Veganer får rätt på tåget

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2015 10:58 CET

SJ utökar utbudet av vegetariska rätter ombord på tågen. Den nya, varma måltiden med grönsaker i röd curry innebär dessutom premiär för en rätt som även passar veganer.


– Vi har valt att lyssna på den stadigt ökande skara resenärer som frågar efter maträtter som passar så väl vegetarianer som veganer, säger Johan Hallström, ansvarig för sortiment och produktutveckling för SJs bistro.

Det är första gången som SJ erbjuder en varm, vegetarisk rätt som också kan ätas av veganer. Den nya rätten består av grönsaker i röd curry och innehåller inga animaliska produkter. Rätten produceras av Familjen Dafgårds och kostar 75 kronor.

– Efter flitigt provsmakande har vi äntligen hittat en ny god, varm rätt att servera till resenärer som vill ha ett vegetariskt alternativ på tågresan, säger Johan Hallström.

Rätten finns att förbeställa via sj.se för resenärer som reser i 2 klass på SJs snabbtåg och ingår i det ordinarie sortimentet i bistron. För 1 klassresenärer finns sedan tidigare en vegetarisk trerättersmeny där den röda curryn numera ingår. I bistron finns, förutom den nya curryrätten, två vegetariska wraps att välja mellan.

För ytterligare information, kontakta:
SJs Pressavdelning: tel. 010-751 51 84

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 450 avgångar, varav cirka 440 i egen regi och ytterligare cirka 1 030 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.