Gå direkt till innehåll
Tillfällig tidtabell för tågen Ludvika-Västerås under hösten

Pressmeddelande -

Tillfällig tidtabell för tågen Ludvika-Västerås under hösten

Den nuvarande hastighetsnedsättningen mellan Ludvika och Fagersta kommer att förlängas, och ytterligare slopade uppehåll planeras, troligtvis till sista november. Under september kommer ytterligare ett banarbete att genomföras på sträckan. Tidtabellen för tågen anpassas och vissa turer ersätts med buss.

Trafikverket har sänkt hastigheten mellan Ludvika och Fagersta på grund av ett omfattande banarbete som kan hålla på till 30 november. För att tågen ska kunna hålla tidtabellen har sedan tidigare stoppen i Vad och Söderbärke slopats. Flera tåg har även fått justerade avgångstider.

Under september planeras ytterligare ett banarbete mellan Ludvika och Fagersta. Från 31 augusti kommer tågen därför inte heller att stanna i Fagersta Norra och vissa avgångar ersätts med buss. Att slopa ytterligare ett stopp är nödvändigt för att tidtabellen ska kunna hållas.

Hastighetsnedsättningen mellan Ludvika och Fagersta, de anpassade tidtabellerna och slopade stoppen i Vad, Söderbärke och Fagersta Norra är planerad till 30 november om Trafikverket inte meddelar annat.

-Vi har förståelse för att det kan vara svårt att hålla reda på hur tågen mellan Västerås och Ludvika kör under hösten. Vi rekommenderar därför alla att gå in på sj.se, SJs mobilapp eller tagibergslagen.se. Där finns aktuell information om tågtrafiken, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

På sj.se publiceras en lista över regionaltåg som vanligtvis många reser med. Listan omfattar även Tåg i Bergslagen och uppdateras minst en gång i veckan. Genom informationen på sidan kan resenären planera sin resa för att lättare kunna hålla avstånd till sina medresenärer.

Mer information

Martin Drakenberg, affärschef SJ

Tel 010-751 50 99

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.