Följ SJ

Thomas Silbersky får ny befattning som direktör för internationella affärer

Pressmeddelande   •   Feb 05, 2018 09:00 CET

Thomas Silbersky tillträder en ny befattning som direktör för internationella affärer i mitten av februari.

SJs marknads- och försäljningsdirektör Thomas Silbersky tillträder en ny befattning som Senior Vice President och direktör för internationella affärer på SJ från och med 15 februari 2018.

Thomas Silbersky kommer att ansvara för att etablera SJ utanför Sverige, inledningsvis med fokus på Norden och då i första hand Norge och Danmark, men på sikt även Finland. Tjänsten som direktör för internationella affärer är helt ny på SJ och är ett led i att utveckla affären på den nordiska marknaden.

- Satsningen på upphandlad trafik på de nordiska marknaderna är en viktig del i SJs expansionsplaner och att lyckas med SJs strategiska plan till 2040, säger SJs vd Crister Fritzson.

- Det ska bli fantastiskt utmanande och spännande att få vara en del av att ta SJ utanför Sveriges gränser och befästa SJs roll som en ledande tågoperatör i norra Europa, säger Thomas Silbersky.

Thomas Silbersky har en bakgrund innan SJ som nordisk ansvarig inom livsmedelsföretagen Rynkeby och Nestle, och har stor erfarenhet av att etablera verksamhet i de nordiska länderna.

För mer information kontakta:
SJs pressavdelning, 010-751 51 84, press@sj.se.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.