Gå direkt till innehåll
Tågluffa till Köpenhamn med SJ i höst

Pressmeddelande -

Tågluffa till Köpenhamn med SJ i höst

Nu lanserar SJ Tågluffarkort höst. Tågluffarkortet är giltigt i sju dagar och ger tillgång till obegränsat resande på SJs tåg. Reseperioden pågår mellan den 25 oktober och 14 november. I höst gäller tågluffarkortet även för resor till Köpenhamn vilket gör det möjligt för resenärerna att kombinera besök runt om i Sverige med storstadsliv i Danmark.

Höstens tågluffarkort följer på succén med tågluffarkortet som SJ lanserade för sommarperioden i år. Den stora efterfrågan på sommarens tågluffarkort, det ökande intresset för klimatsmarta resor på hemmaplan och inspel från resenärer har bidragit till att SJ nu väljer att lansera ett tågluffarkort för hösten.

- På SJ är vi övertygade om att intresset för tågluffarkort och klimatsmart resande är här för att stanna. Vi har lyssnat på våra resenärer och därför fortsätter vi nu att utveckla produkten, den här gången med resor till Köpenhamn, säger Mats Almgren, affärsområdesdirektör kommersiell trafik.

Jämfört med att köpa ett antal enkelbiljetter ger höstens tågluffarkort kraftigt rabatterade biljetter där ungdomar och studenter reser billigast av alla. Oavsett om du är en barnfamilj som vill få ut det mesta av höstlovet eller om du är en student som längtar efter reseäventyr tillsammans med kompisar öppnar SJs Tågluffarkort upp nya möjligheter för ett klimatsmart sätt att upptäcka Sverige och Köpenhamn.

- Det är många som har längtat efter att få resa igen och med Tågluffarkortet höst får du perfekta förutsättningar för ett skräddarsytt och äventyrsfyllt höstlov. Vi ser fram emot att höstlovet också blir ett tågluffarlov, säger Mats Almgren.

Resenärerna med ett tågluffarkort kan resa obegränsat på alla SJs tåg 7 dagar i följd, under perioden 25 oktober – 14 november. Kortet är personligt och gäller för resor i 2 klass på dagtåg och i 2 klass sitt- och liggplats på nattågen.

SJs Tågluffarkort höst börjar säljas den 10 oktober och kan köpas på sj.se, i SJs app under fliken Pendlarbiljetter, hos SJ Lounge, SJ Kundservice samt SJs återförsäljare.

Fakta om SJ Tågluffarkort höst 2021

  • Alla SJs linjer inom Sverige samt Köpenhamn
  • Säljstart 10/10
  • Reseperiod 25/10 - 14/11
  • Dagtåg 2 kl. & Nattåg 2 kl sitt- och liggplats
  • Förköp 15 dagar

Pris SJ Tågluffarkort höst 2021

  • Vuxen 1 895 kr
  • Pensionär 1 495 kr
  • Student/Ungdom 1 295 kr

För mer information, kontakta SJs presstjänst, 010 - 751 51 84, press@sj.se 

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.