Följ SJ

Tågluffa i sommar med Tåg i Bergslagens Sommarkort

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2020 09:10 CEST

För fjärde året i rad erbjuder Tåg i Bergslagen sommarkortet, vilket gör det enklare att tågsemestra på hemmaplan. Kortet ger resenärerna tillgång till obegränsat resande under tre sammanhängande dagar.

Att tågluffa har blivit allt mer populärt under senare år. Tåg i Bergslagens sommarkort har varit populärt och vi hoppas att även i år kommer fler att välja att tågluffa inom Bergslagen.

- Med sommarkortet kan man enkelt bekvämt och billigt upptäcka vackra Bergslagen. Man behöver inte resa långt bort för att få fantastiska semesterupplevelser, säger Martin Drakenberg på SJ.

Kortet ger rätt till obegränsade resor med SJs Tåg i Bergslagen – under tre dagar. På SJ.se finns tips på härliga utflyktsmål och aktiviteter i det fria som du kan njuta av under en minisemester på hemmaplan i sommar. Bergslagen bjuder på allt från vandring och spännande cykelturer till häftiga vildmarksäventyr.

Sommarkortet finns i två varianter

  • Vuxenkortet (26-64år) med upp till två barn (ej fyllda 16år) – 300kr
  • Rabatterat sommarkort för barn, ungdomar, studenter och pensionärer – 200kr

Sommarkortet finns tillgängligt att köpa från den 15 juni och 14 augusti Du kan resa mellan 22 juni och 16 augusti 2020. Kortet säljs via SJs digitala kanaler, SJ Resebutik och via 0771–75 75 75

För mer information om sommarkortet besökhttp://www.sj.se/tibsommar

Korten är digitala och personliga. Sommarkortet för studenter och ungdomar kan köpas av ungdomar upp till 26 år och studenter med giltig studentlegitimation. SJ godkänner studentlegitimationer från Mecenat, studentkortet och ISIC.

Mer information

Martin Drakenberg affärschef SJ, Tåg i Bergslagen.

070 003 25 96

Martin.drakenberg@sj.se

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg