Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ta tåget till Polcirkeln

Nu blir det ännu lättare att turista med tåg norr om polcirkeln. SJ utökar det populära Arctic Circle Pass från en till tre dagars flexibelt resande, till samma pris, för att underlätta för turister att uppleva och övernatta på fler destinationer längs hela sträckan mellan Kiruna och Narvik.

– Intresset för både midnattssol och norrsken ökar hela tiden och Svenska Lappland anses som ett mycket exotiskt turistmål. Framförallt är det resenärer från Japan, Storbritannien och Tyskland som i allt större grad reser hit men vi ser också att fler svenska och norska turister använder sig av passet för att få ut mer av sin polcirkelresa säger Malin Boshuis, chef för SJs utlandsförsäljning.

Arctic Circle Passet säljs via SJ Resebutik samt via 0771-75 75 75 och kostar 365 kronor. Biljetten gäller som obegränsad tredagarsbiljett i sittvagn ombord på SJs dagtåg på sträckan Kiruna-Narvik. Biljetten är fullt återbetalningsbar om den återlämnas senast dagen före avresan. Biljetten kan även köpas hos Resebyråer.

– Vi vill förenkla spontanresandet genom att resenärerna ska kunna hoppa på och av tågen utan att ha en detaljerad resplan, säger Malin Boshuis. En nyhet är också att det går att få passet som e-biljett och för resande med svenska och danska mobiltelefonabonnemang även som mobilbiljett, för att ytterligare förenkla för resenärerna.

Totalt finns det 14 stationer med hållplats längs sträckan, där resenärerna fritt kan stiga av och på, däribland Kiruna, Abisko, Björkliden, Låktatjåkka, Vassijaure, Katterjåkk, Riksgränsen, Björnfjell, Katteratt och Narvik. Sträckan trafikeras två gånger om dagen i vardera riktning mellan Narvik -Kiruna.

– De senaste åren har intresset för resor i Svenska Lappland och Norrland ökat markant. Det finns en önskan att uppleva lugnet och vidderna, dessutom är människorna häruppe väldigt gästvänliga, vilket gör att fler och fler återvänder hit på sin semester, säger Malin Boshuis.

För mera information, kontakta SJs Malin Boshuis: 010-751 57 55

 

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.