Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sverre Høven lämnar vd-posten i SJ Norge

Efter ett och ett halvt år lämnar Sverre Høven jobbet som vd för SJs dotterbolag i Norge, SJ Norge A/S.

- Det har varit en spännande och intensiv tid med fokus på att etablera en ny verksamhet, och vi har byggt upp en bra grund. Men nu när arbetet går in i en ny fas har jag kommit överens med SJs koncernledning om att någon annan ska leda det arbetet, säger Sverre Høven.

Sverre Høven lämnar SJ Norge med omedelbar verkan och Lena A. Nesteby, som i dag är kommersiell direktör för SJ Norge, tar över som tillförordnad vd. Rekrytering av ny vd för SJ Norge kommer att inledas inom kort.

- Jag vill tacka Sverre för ett gott jobb med att bygga upp vår norska verksamhet och önskar honom lycka till med nya utmaningar. Jag är väldigt trygg med att Lena nu tar över tillfälligt, säger SJs vd och koncernchef Monica Lingegård.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.