Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stor efterfrågan på SJs tågcharterpaket i sommar

Tågcharter på hemmaplan har blivit en svensk resefavorit i sommar. SJs paket med tågresa och hotell har hittills ökat med 53 procent jämfört med förra sommaren.

- Vi upplever ett kraftigt sug efter att paketera tågresan. De flesta väljer inte bara hotell utan bokar även in en upplevelse i paketet, säger Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör på SJ.

Nio av tio svenskar har valt att semestra i Sverige i sommar. SJ ser en kraftig ökning av "charterpaket" med tåg. Stockholm, Göteborg samt övre Norrland är populärast bland tågresepaketen. Hittills i år har SJ sålt charterpaket för drygt 6 miljoner kronor. De sju största svenska hotellkedjorna samarbetar med SJ.

- Efterfrågan är stor på paketresor med tåg till Stockholm, brunschkryssning i skärgården och så en hotellvistelse mitt i centrala stan. Sommarens resande har visat att både familjer och par gillar den upplevelseformen, säger Elisabeth Lindgren.

Ett annat paketresande som ökat kraftigt i sommar är resorna till övre Norrland, speciellt Abisko där midnattssolvandringen med hotellboende på fjällstationen eller fjällhotellet är flitigt bokade.

- Vi räknar med ett fortsatt intresse för inhemsk tågcharter. Resenärerna uppskattar att kunna koppla av direkt från resans start och många tycker att det känns bra att göra semesterresan på ett miljövänligt sätt, säger Elisabeth Lindgren.

Eftersom SJs ordinarie rabatter gäller på resorna kan vuxna boka tågbiljetten från 95 kronor och medföljande barn under 16 år reser för bara 5 kronor enkel resa.

Se mera på www.sj.se/upplevelser

SJs Pressavdelning: tel 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg i Sverige drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval - världens tuffaste miljömärkning. Tågresandet ökar med 10 procent varje år och 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.