Gå direkt till innehåll
Starkt ökat resande får SJ att utöka trafiken till Köpenhamn i två etapper

Pressmeddelande -

Starkt ökat resande får SJ att utöka trafiken till Köpenhamn i två etapper

Från och med den 28 oktober ökar SJ trafiken Stockholm-Köpenhamn till 5 snabbtåg per dag i varje riktning och från 12 december ökar trafiken till 7 dagliga snabbtåg i varje riktning.

SJ ser ett ökat resande Stockholm-Köpenhamn sedan trafiken återupptogs med direkta snabbtåg 13 september. Den 28 oktober utökas antalet direkta snabbtåg till 5 per dag och riktning och från 12 december till 7.

Flera avgångar med direkttågen har redan blivit fullbokade under höstlovet. Utökningen från och med den 28 oktober medför att det finns fler avgångar och platser att välja på. Trots den ökande kapaciteten är det viktigt att den som vill resa till eller från Köpenhamn på en speciell avgång under höstlovet bokar sin resa de närmaste dagarna.

- Linjen Stockholm-Köpenhamn är en av de linjer där SJ ser ett kraftig ökat resande efter pandemin. För att hitta biljetter med lägre pris är det bra att boka biljetterna några veckor före sin resa säger Sverre Sletten, affärschef på SJ.

Utöver direkttågen Stockholm-Köpenhamn kan resenärer på snabbtågen Stockholm-Malmö i Skåne enkelt byta till Öresundståg för vidare resa mot Köpenhamn.

Efter utökningen 28 oktober skapar SJs direkttåg och snabbtåg mot Malmö med byte till Öresundståg timmestrafik Stockholm-Köpenhamn under större delen av dagen.

Den nya trafiken från 28 oktober och 12 december är sökbar och bokningsbar på sj.se.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.