Följ SJ

Slutsålt för andra året i rad till Lidingöloppet

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2015 14:20 CEST

Den 26 september kör SJ ett specialtåg till Lidingöloppet. Då resan med tåg erbjuder den perfekta upp- och nedladdningen till loppet är det populära tåget är slutsålt för andra året i rad.

SJs specialtåg till Lidingöloppet fortsätter visa sig vara mycket uppskattat av tävlingsdeltagarna. I år var tåget slutsålt för de löpsugna deltagarna redan två veckor innan avgång!

Ombord på löpartåget får löparna sin nummerlapp, hämtar sin förbeställda mat och dryck eller handlar något i bistron, detta skapar förutsättningar för den perfekta uppladdningen inför stundande utmaningen.

– Lidingöloppståget är ett av våra mest uppskattade löpartåg. SJ kör löpartåg även till Stockholm Marathon och Göteborgsvarvet och det är två väldigt populära avgångar. De här tågen är skräddarsydda för att passa Sveriges löparentusiaster, säger Mazdak Mozakka, projektledare SJ specialresor och samarbeten.

Tåget avgår från Göteborg kl 07:05 och passerar Alingsås, Herrljunga, Falköping, Skövde, Hallsberg och Katrineholm innan det ankommer Värtahamnen i Stockholm där specialchartrade bussar tar alla löpare direkt till startområdet. Tåget hemåt avgår 21.13 från Stockholm C och då finns möjlighet att varva ner med en god mat, ett glas vin eller en kall öl.

– Det är oerhört glädjande att så många uppskattar SJs fina service med ett direkttåg till arenan. SJ skapar en väldigt bra aktivitet samtidigt som vi värnar om miljön kring transporter och säkerhet då trötta resenärer kan vila på väg hem. Vi ser det som en klockren lösning som stärker våra respektive varumärken, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare, Lidingöloppet.

SJ på plats på Lidingöloppet

SJ syns även på Lidingöloppets område med olika aktiviteter och en tävling där man tippar sin förväntade målgångstid och kan vinna presentkort på SJ. I år står SJ som värd vid utdelningen av nummerlappar. SJ finns på Lidingöloppsmässan där kan alla besökare tippa sin eller någon annans målgångstid och vinna en resa med SJ till valfri destination. På söndagen bjuder vi alla barn som besöker SJ på Lidingöloppsmässan på ekologiska plättar som annars går att köpa ombord.

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2014 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.