Gå direkt till innehåll
Skidåkarna upptäcker SJs direkttåg till fjällvärlden

Pressmeddelande -

Skidåkarna upptäcker SJs direkttåg till fjällvärlden

SJs satsning på direkttåg till fjällen och bussanslutning direkt till backen har blivit en succé. Resenärerna kan i lugn och ro äta frukost ombord och sedan hungrigt kasta sig ut i slalompisterna.

Sälen, med bussanslutning via Mora, och den nya direktlinjen till Järvsö har fått många skidåkare att välja tåget i vinter. Nytt för årets vintersäsong är att anslutningsbussen från Mora fortsätter till Trysil, för dem som vill prova på de norska slalombackarna.

Förra året reste 1400 skidåkare med SJs nya direktanslutningsbuss från Mora till Sälen. Bara en bit in i årets vintersäsong har redan 1500 resenärer bokat sin resa hos SJ med tåg och buss till Sälenbackarna. Bussen inväntar alltid tåget och tåg/bussresan kostar från 295 kronor till Sälen och en hundralapp extra till norska Trysil. Medföljande barn under 16 år betalar bara fem kronor på bussen.

– Allt fler ser fördelarna med att resa bekvämt, avkopplande och miljövänligt med våra tåg. Många skidåkare oroas för bilresan på hala vintervägar, hos oss kan man istället koppla av och umgås under hela resan till skidorten, säger Maricka Berggren, konceptansvarig på SJ.

Tåg- och busserbjudandet till Sälenfjällen och Trysil gäller torsdag och söndag samt helgdag fram till och med 15 april.

 – Det är väldigt roligt att kunna erbjuda resenärerna en ny skiddestination. Många är nyfikna på norska Trysil och nu erbjuder vi en bekväm paketresa med buss hela vägen från Mora, säger Maricka Berggren.

I vinter kör SJ dessutom tåg till skiddestinationen Järvsö i Hälsingland, som satsat på utbyggnad av skidsystem och kringservice. SJs direkttåg avgår från Stockholm varje dag 07.30 med returresa 19.30. Restiden tar tre timmar och skidåkarna kan koppla av på resan utan byten.

Precis som tidigare vintrar satsar SJ även stort på Åre, med flera dagliga avgångar med SJ Snabbtåg (SJ 2000), SJ InterCity och SJ Nattåg.

För mera information, kontakta Maricka Berggren, konceptansvarig, tel 010-751 54 96 eller SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

 

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 100 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. Drygt 4 000 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör varje dag 600 avgångar och trafikerar 160 stationer, varav ett tiotal utomlands, mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor. SJ säljer även evenemangsbiljetter och upplevelser runt om i Sverige. SJ erbjuder dessutom hotell och tågtaxi.

 

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.