Följ SJ

SJs snabbtåg anpassas till Länstrafikens bussavgångar

Pressmeddelande   •   Okt 10, 2019 06:30 CEST

SJs snabbtåg till Östersund tidigareläggs i nästa tidtabell för att matcha länsbussarnas avgångar.

Från och med tidtabellsskiftet 15 december tidigareläggs SJs snabbtåg från Stockholm med 35 minuter. Därmed skapas god marginal för de resenärer som vill fortsätta resan i länet att välja länsbussarna i Östersund.

Bakgrunden är att resenärerna önskat både tidigare avgång från Stockholm och tidigare ankomst till Östersund. Att ankomsten ska matcha länsbussarnas avgång har både varit efterfrågat av resenärer och avhandlats i den kontinuerliga dialogen med Region Jämtland Härjedalen.

Trafikverket har nu godkänt SJs ansökan om tidtabellsförändring och från den 15 december kommer SJs snabbtåg att anlända till Östersund redan kl 21.26, istället för kl 22.01 som gäller i den nuvarande tidtabellen. Den nya tidtabellen innebär också att snabbtåget kommer avgå 30 minuter tidigare, kl 16.31 från Stockholm.

- Det är viktigt att vi krokar arm när det gäller goda kommunikationsmöjligheter i Östersund. Med vår tidtabellsförändring kan fler fortsätta sin resa i länet på ett tryggt och klimatsmart sätt med buss istället för bil, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer.