Följ SJ

SJs släpper rekordmånga lågprisbiljetter

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2012 08:00 CET

Res till någon av Sveriges populäraste orter för 295 kronor. SJ släpper 350 000 lågprisbiljetter under januari och februari.

– Aldrig tidigare har SJ släppt så många billiga biljetter under en kampanj. Vi hoppas att de flesta ska kunna hitta lågpriser, säger Johan Mägi, chef konsumentförsäljning på SJ.

Mellan den 17 januari och 29 februari erbjuder SJs extra många billiga resor för 295 kronor i andra klass och 495 kronor i första klass till en rad svenska orter med ”internationella influenser”, exempelvis till Lilla London, Lilla Peking, Nordens Venedig eller ta nattåget till Nordens alp. Med andra ord Göteborg, Norrköping, Stockholm och Åre exempelvis. Lågprisbiljetterna gäller till både småstäder, storstäder och fjälldestinationer.

– Början av året är resandet normalt lite lägre inom Sverige. Vi vill slå ett slag för att prova på att resa med våra tåg som är avkopplande, tryggt och miljövänligt. För en familj kan det kännas säkrare att ta tåget istället för att packa ihop sig i bilen och ge sig ut på hala vintervägar, säger Johan Mägi.

Resenärerna bokar enklast resan på www.sj.se. Genom ett enkelt klick hamnar man direkt på en särskild sajt med 295- och 495-kronorserbjudandena. Priserna gäller på utvalda avgångar och bokningen måste ske senast sju dagar före avresan. Bokad biljett kan ombokas.

– Vi tror att vi främst kommer att locka fritidsresenärer och så hoppas vi göra en del flygresenärer nyfikna på vad SJ kan erbjuda, säger Johan Mägi.

Samtliga SJs sträckor ingår i lågpriskampanjen där biljetterna kan börja bokas från den 10 januari.

För mera information, kontakta Johan Mägi, chef konsumentförsäljning: 010‑751 5508, eller SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 5 400 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör varje dag 700 avgångar och trafikerar 170 stationer, varav ett tiotal utomlands, bland andra Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2010 omsatte SJ 9 miljarder kronor. SJ säljer även evenemangsbiljetter och upplevelser runt om i Sverige. SJ erbjuder dessutom hotell och tågtaxi.