Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SJs resenärer tar svårt sjuka barn till Kebnekaises topp

SJs mest frekventa resenärer, medlemmar i SJ-Prio, får nu möjlighet att hjälpa svårt sjuka barn att tillsammans med Mount Everestbestigarna Mikael Reuterswärd och Johan Ernst Nilsson nå toppen av Kebnekaise.

Under december  kan Priomedlemmarna skänka delar av sina Priopoäng till tågresan mot Sveriges högsta berg.

 

SJ Prio inleder ett samarbete med Stiftelsen MinStoraDag, vars mål är att uppfylla svårt sjuka barns önskedrömmar. MinStoraDag planerar att bestiga Kebnekaise med cirka 15 sjuka ungdomar från landets universitetsjukhus. SJ Prio-medlemmar får möjlighet att skänka Priopoäng som garanterar ungdomarnas tågresa till Kiruna i början av augusti. 

– Vi vet att stora upplevelser kan underlätta för barn att gå igenom svåra sjukdomsperioder. Att bestiga Kebnekaise blir det häftigaste vi gjort hittills, säger Claire Rosvall, stiftelsen MinStoraDags grundare och generalsekreterare.

 SJs lojalitetsprogram SJ Prio fyller 3 år i början av nästa år. Programmet har blivit en stor succé med 600 nya medlemmar varje dag. Totalt är över en halv miljon svenskar medlemmar i SJ Prio. Många resenärer hinner dock inte utnyttja alla sina poäng. De har haft önskemål om få donera poäng till välgörande ändamål. Det första steget blir projektet med stiftelsen MinStoraDag och Kebnekaisebestigningen. MinStoraDag har 150 volontärer runt hela landet som arbetar för att hjälpa sjuka barn. Behovet av bekväma och effektiva transporter är stort.

 – MinStoraDag är en perfekt partner. De hjälper barn som har det svårt och både personal och barn har behov av ett tryggt resande när de ska få uppleva sina drömmar. Att kunna göra det miljövänligt är en extra bonus. Vi hoppas och tror att de får så många Priopoäng skänkta att de kan göra fler spännande resor under nästa år, säger Claes Lindholtz, chef för SJ Prio.

 Resenärerna donationer av Prio-poäng sker fram till den 31 december.

 – Faller det väl ut planerar vi att utvidga samarbetet, exempelvis med en gemensam konsert där intäkterna går till MinStoraDag, säger Claes Lindholtz.

 För ytterligare information ring SJs Pressavdelning på 010-751 51 84

Ämnen


Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör
Simon Hermansson

Simon Hermansson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Karin Starkman Ahlstedt

Karin Starkman Ahlstedt

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00