Följ SJ

SJs Resebarometer: Stockholm och fjällen hetast för invånarna i Uppsala län

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2009 08:00 CET

I vinter är det Stockholm och fjällen som gäller för invånarna i Uppsala län. Det visar SJs nya resebarometer. Samtidigt är Ishotellet i Jukkasjärvi den attraktion som lockar flest.

– Stockholm är en storstad som har mycket att erbjuda besökare även på vintern. Här finns restauranger, shopping och uteliv men samtidigt kulturupplevelser som museer, teatrar och blanka isar i Stockholms skärgård, säger Elisabeth Lindgren, SJs kommunikationsdirektör.

Drygt var femte person från Uppsala län i SJs undersökning svarar att man helst reser till Stockholm i vinter när man får välja fritt bland svenska städer. På andra plats kommer Göteborg med 13 procent av rösterna följt av Östersund med 8 procent. Men det resmål eller den plats i Sverige man helst vill resa till i vinter finns i fjällen. 15 procent svarar Åre och 10 procent väljer Dalarna. På tredje plats hamnar Sälen med 9 procent av rösterna.

På frågan om vilken speciell attraktion man helst besöker i vinter svarar drygt var femte Ishotellet i Jukkasjärvi med julen på Liseberg på andra plats med 18 procent av rösterna.

Uppsala läns topplista

Topp 5 städer                     Topp 5 resmål                    Topp 5 attraktioner

1. Stockholm                         1. Åre                                  1. Ishotellet i Jukkasjärvi

2. Göteborg                          2. Dalarna                            2. Skansens julmarknad

3. Östersund                         3. Sälen                                3. Selma Lagerlöf Spa

4. Kiruna                              4. Vemdalen                         4. Jul på Liseberg

5. Uppsala                            5. Skåne                               5. Jokkmokks vintermarknad

Topp 5 resmål för hela landet

1. Åre

2. Sälen

3. Dalarna

4. Skåne

5. Norrland

 

SJs resebarometer är en undersökning av hur svenskarnas resvanor på vintern ser ut. Undersökningen som gjordes i november 2009 baseras på 3600 svar och utfördes av undersökningsföretaget Key Research AB.

SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg i Sverige drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Bifogade filer

Word-dokument