Följ SJ

SJs Resebarometer: Stockholm och fjällen hetast för invånarna i Örebro län

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2009 08:00 CET

I vinter är det Stockholm och fjällen som gäller för invånarna i Örebro län. Det visar SJs nya resebarometer. Samtidigt är Lisebergs julfirande den attraktion som lockar flest.

– Stockholm är en storstad som har mycket att erbjuda besökare även på vintern. Här finns restauranger, shopping och uteliv men samtidigt kulturupplevelser som museer, teatrar och blanka isar i Stockholms skärgård, säger Elisabeth Lindgren, SJs kommunikationsdirektör.

Knappt var tredje person, 31 procent, från Örebro län i SJs undersökning svarar att man helst reser till Stockholm i vinter när man får välja fritt bland svenska städer. På andra plats kommer Göteborg med 22 procent av rösterna följt av Kiruna med 8 procent. Men det resmål eller den plats i Sverige man helst vill resa till i vinter finns i fjällen. 20 procent svarar Sälen och 10 procent väljer Åre. Emellan dem hamnar Dalarna i sig med 12 procent av rösterna.

På frågan om vilken speciell attraktion man helst besöker i vinter svarar var fjärde julfirandet på Liseberg med Ishotellet i Jukkasjärvi på andra plats med 18 procent av rösterna.

Örebro läns topplista

Topp 5 städer                     Topp 5 resmål                    Topp 5 attraktioner

1. Stockholm                         1. Sälen                                1. Julen på Liseberg

2. Göteborg                          2. Dalarna                            2. Ishotellet i Jukkasjärvi

3. Kiruna                              3. Åre                                  3. Selma Lagerlöf Spa

4. Örebro                             4. Sarek Nationalpark            4. Skansens julmarknad

5. Östersund                         5. Skåne                               5. Globen Horse Show

Topp 5 resmål för hela landet

1. Åre

2. Sälen

3. Dalarna

4. Skåne

5. Norrland

 

SJs resebarometer är en undersökning av hur svenskarnas resvanor på vintern ser ut. Undersökningen som gjordes i november 2009 baseras på 3600 svar och utfördes av undersökningsföretaget Key Research AB.

SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg i Sverige drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Bifogade filer

Word-dokument