Gå direkt till innehåll
SJs nya tågluffarkort ger resenärer fler resdagar

Pressmeddelande -

SJs nya tågluffarkort ger resenärer fler resdagar

SJ lanserar nu en uppgraderad version av SJ Tågluffarkort. Det nya kortet har fler resdagar och gäller för resor inom hela Sverige samt till Oslo och Köpenhamn.

Efter önskemål från resenärer har SJ Tågluffarkort vidareutvecklats och gäller nu i 10, 20 respektive 30 dagar. Förra året gällde kortet i 7, 15 eller 30 dagar.

  • Det nya kortet innebär att våra resenärer kan nyttja det smartare. Den som exempelvis köper ett 10-dagars kort kan maximera sin resa genom att inkludera två helger, säger Paulinne Arpi, Försäljningsansvarig Privatresenärer på SJ.
  • Att kortet gäller till 20 augusti innebär att det täcker in perioden när vi har flera stora musikfestivaler i Sverige, som till exempel Way Out West, Sweden Rock festival och Storsjöyran, som man enkelt kan åka tåg till, säger Paulinne Arpi.
  • Vi hoppas att fler ska upptäcka vilka möjligheter det nya kortet innebär för resor i Sverige och till våra grannländer, säger Paulinne Arpi.

Säljstart för kortet är 3 maj med första resdag 17 juni. Reseperiod är 17 juni-20 augusti 2023.

Kortet gäller för resor i 2:a klass samt i liggvagn på alla SJs och Tåg i Bergslagens avgångar. Kortet gäller även för resor till Köpenhamn och Oslo.

Fakta SJ Tågluffarkort

  • SJ Tågluffarkort finns för 10, 20 eller 30 dagars resande
  • Med SJ Tågluffarkort får resenärer dubbla SJ Prio-poäng samt 20 procent rabatt i bistron ombord (gäller inte alkohol) samt på förbeställd mat.
  • Resenärer med SJ Tågluffarkort får även rabatt hos Voi.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.