Gå direkt till innehåll
SJ utökar trafiken till flera orter

Pressmeddelande -

SJ utökar trafiken till flera orter

Från och med den 10 december 2023 införs en ny tidtabell för SJs avgångar, och med det utökas trafiken till bland annat Uppsala, Linköping, Arlanda och Gävle.

Några av förändringarna i korthet:

• Direkttåg utan uppehåll återinförs från och med den 11 december 2023 mellan Stockholm-Uppsala. Det är återigen möjligt att resa mellan orterna på drygt en halvtimma. Med återinförandet av direkttågen fördubblar nästan SJ sin trafik på sträckan och skapar plats för fler resenärer.

•På sträckan Linköping-Norrköping-Stockholm-Arlanda-Uppsala-Gävle, utökas trafiken från och med den 10 december från 7 till 12 avgångar per dag, i vardera riktning. Dagtid innebär det ca en avgång i timmen. Mellan Stockholm och Ljusdal planeras för 5 avgångar i vardera riktning.

- Det är såklart glädjande att vi nu kan utöka trafiken från Linköping mot Stockholm, och även mot Arlanda, Uppsala och Gävle. Vår ambition är att köra så mycket tåg vi kan för att möta den stora efterfrågan på tågresor, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Den främsta anledningen till att trafiken nu kan utökas är en bättre personaltillgång jämfört med föregående år. En av orsakerna till detta är en stark rekrytering och kommande examineringar från SJs egna lokförarskola.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.