Gå direkt till innehåll
SJ tar marknadsandelar från flyget i Umeå

Pressmeddelande -

SJ tar marknadsandelar från flyget i Umeå

Fler byter flyg mot tåg på sträckan Umeå – Stockholm.
Medan tågresandet ökade med 22 procent på sträckan under 2017 minskade flygresandet.

– Att fler byter flyg mot tåg är förstås positivt för miljön. Det är tydligt att Umeå är en stad med en stark miljöprofil med invånare som värnar hållbarhet i allt, säger Jan Kyrk, Affärschef vid SJ.

SJ har under det senaste året kört fler snabbtåg på sträckan Umeå - Stockholm vilket lockat resenärer. Det går fyra dagliga avgångar med snabbtåg som har en restid på drygt sex timmar. Därtill kör SJ även nattåg i vardera riktningen på sträckan.

– Vi märker att allt fler resenärer upptäcker tågets fördelar såsom ökad komfort och mer tid till avkoppling eller arbete. Den positiva utvecklingen på linjen Umeå – Stockholm är bland de starkare i landet, säger Jan Kyrk.

Utöver resandeökningen till och från Umeå slog även SJ nytt rekord under 2017 då bolaget totalt sett passerade 30 miljoner resenärer under ett och samma år. Ökningen skedde över alla segment, där tågresandet bland studenter och ungdomar stod för den största ökning om 19 procent.


För vidare information

Jan Kyrk, Affärschef SJ, 0730-322280

SJ Presstjänst, 010–7515184, press@sj.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.