Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SJ startar samarbete med GöteborgsOperan

SJs satsning på tågresor till nöjesevenemang har blivit en succé. Nu inleder SJ ett nytt samarbete med GöteborgsOperan. Från och med i höst kan alla ta tåget direkt till opera- och musikalpremiärer i Göteborg.

- Opera är nästa stora satsning för att bredda evenemangsutbudet till våra resenärer och för att attrahera fler målgrupper, säger Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ.

För ett år sedan inledde SJ sin nya satsning på evenemangspaket. Tusentals resenärer från hela landet har tagit chansen att ta tåget direkt till spännande upplevelser. Allt ifrån musikfestivalen Way Out West, stand-up på RAW Comedy Club, höstturné med Takida till musikaler som "The Producers" på Lorensbergsteatern i Göteborg.

- Nu tar vi ett steg till och inleder samarbete med GöteborgsOperan. Det ska bli mycket spännande att se responsen från våra resenärer och hur väl vi når nya målgrupper, säger Nina Hornewall.

Det nya samarbetsavtalet innebär att musikintresserade smidigt kan ta sig till Göteborg och uppleva spännande opera- och musikalföreställningar under hösten och nästa år. GöteborgsOperan sätter bland annat upp musikalen Guys and Dolls med premiär den 24 oktober.

- Samarbetet med SJ är spännande. Det är ett seriöst företag med ett starkt varumärke och kunder över hela Sverige. Vårt mål är att nå nya besökare från andra delar av Sverige. Att ta tåget direkt till operan är väldigt bekvämt. Vi hoppas att detta blir en framgång och att samarbetet skall utvecklas, säger Ing-Marie Persmo, GöteborgsOperans marknadschef.

Resan till musikupplevelserna kostar från 49 kronor med SJs tåg. Resenärerna kan även lägga till hotellpaket till rabatterade priser eftersom SJ samarbetar med flera stora hotellkedjor i Sverige.

För ytterligare information, ring Nina Hornewall, försäljningsdirektör 010-751 57 23
eller Eva Kindlundh, chef evenemang 010-751 59 55

SJs Pressavdelning: tel 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg i Sverige drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval - världens tuffaste miljömärkning. Tågresandet ökar med 10 procent varje år och 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Ämnen

Taggar


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.