Gå direkt till innehåll
SJ startar lokförarutbildning i egen regi

Pressmeddelande -

SJ startar lokförarutbildning i egen regi

Efterfrågan på tågresor ökar starkt och i dag utbildas inte tillräckligt många lokförare via Yrkeshögskolorna. SJ startar därför lokförarutbildning i egen regi där studenterna erbjuds utbildningslön under utbildningen.

Senast under januari 2023 kommer utbildningarna att starta och utbildningstiden är 44 veckor. Utbildningen genomförs i tågdepån i Hagalund, Solna. Efter examination kommer SJ att erbjuda tjänster framför allt i Stockholm, Hagalund och Västerås.

Det unika med SJs utbildning är att arbetsgivaren står inte bara för lön under hela utbildningen, utan även för alla kostnader kopplade till de tester som behöver göras av de sökande. Dessutom ingår utbildning för minst ett av SJs fordonsslag, vilket gör att studenten kan börja jobba direkt på den ort inom SJ man fått anställning på efter att ha fått godkänt lokförarbevis och klarat examineringen.

- Att vi erbjuder utbildningslön gör det mycket lättare för den som vill byta karriär mitt i livet. Lokföraryrket har verkligen framtiden för sig. Vi ser en stadigt ökande efterfrågan på tågresor vilket är väldigt roligt. En lokförare hos SJ kan dessutom se fram emot att få köra tåg i Sveriges modernaste tågflotta eftersom vi just nu gör en rekordstor satsning på nya och upprustade tåg, säger SJs personaldirektör Mats Pettersson.

Mer information om utbildningen och ansökningsförfarande finns här 

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.