Gå direkt till innehåll
SJ släpper sommarens biljetter

Pressmeddelande -

SJ släpper sommarens biljetter

Med start den 12 maj går det bra att boka sommarens tågresor, då biljetter för perioden 27 juni – 15 augusti släpps till försäljning.

Sedan tidigare har SJ en visuell platskarta som gör det enkelt att se vilka platser som är spärrade för försäljning på grund av coronapandemin. Den finns fortsatt kvar, men fördelningen av platser är lite förändrad för att passa både den som reser ensam och de som reser tillsammans i sällskap.

Då restriktionerna kan komma att förändras under försäljningsperioden, kan också antalet stolar som säljs förändras under perioden. Från 27 juni syns fler stolar som säljbara i den visuella platskartan, men den bakomliggande spärren av 50 procent av stolarna ligger kvar så länge restriktionen föreskriver det.

- Vi ser ett ökat intresse för klimatsmarta, bekväma och trygga tågresor inför sommaren, och vi vill släppa biljetterna till försäljning redan nu, även om det fortfarande är oklart vilket besked regeringen kommer att lämna inom kort för sommarens resor. Dessutom är vi glada att kunna erbjuda den populära sommartrafiken med direkttåg till Strömstad och sommarstopp i Varberg, säger Mats Almgren, chef för kommersiell trafik på SJ.

Sommartrafiken innebär att snabbtågen gör uppehåll i Varberg under perioden 4 juli – 17 augusti. Det går direkta snabbtåg Stockholm-Strömstad dagligen under perioden 4 juli – 14 augusti samt ett extra insatt direkttåg Stockholm-Mora måndag-lördag under perioden 4 juli – 14 augusti.

För mer information, kontakta SJs presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se 

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00