Gå direkt till innehåll
Ett X 2000-tåg susar fram genom soligt höstlandskap
Ett X 2000-tåg susar fram genom soligt höstlandskap

Pressmeddelande -

SJ släpper höstens biljetter

I dag den 16 juni släpper SJ biljetter för hösten, närmare bestämt för perioden 16 augusti – 11 december. Det gäller resor med SJs dag- och nattåg som då kan bokas i alla prisgrupper och flexibilitetsnivåer.

Regeringen har aviserat att den begränsning som i dag gäller och innebär att endast 50 procent av platserna i långväga buss- och tågtrafik får säljas, kan komma att upphöra den 15 juli. Med anledning av den planerade återgången till ett mer normalt läge kommer SJ inte längre visa spärrade platser i en särskild platskarta för den nya biljettperioden. Däremot kommer ett visst antal av platserna fortsatt att vara spärrade för försäljning, tills regeringens beslut är fattat och kommunicerat.

- Vi är jätteglada för att vi framöver kan välkomna gamla och nya kunder ombord på SJs tåg. Under en övergångsperiod från gällande restriktioner till nya bestämmelser kan det kanske vara lite otydligt med vad som gäller. Jag tror att det kommer att gå utmärkt, om vi alla hjälps åt att fortsätta visa hänsyn till varandra. Ett bra tips är att hålla sig uppdaterad med vad som gäller genom att läsa informationen på sj.se eller i vår app, säger Mats Almgren, chef för kommersiell trafik på SJ.

För perioden från 16 augusti går det bra att återigen boka delad plats i sov- och liggvagnskupé på SJs nattåg.

För mer information, kontakta SJs presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.