Gå direkt till innehåll
SJ skapar fler resmöjligheter genom utökade biljettsamarbeten

Pressmeddelande -

SJ skapar fler resmöjligheter genom utökade biljettsamarbeten

SJ ser ett intresse från regioner att öka antalet tågavgångar samtidigt som man vill spara resurser. Nya biljettsamarbeten mellan SJ, Västtrafik och X-trafik är exempel på hur SJ är en del i att bidra till just detta. De nya avtalen började gälla den 10 december och innebär att ännu fler resenärer i Västra Götaland och Gävleborg kommer kunna resa med SJ.

Det utökade samarbetet med Västtrafik, som ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige, innebär att resenärer nu kan resa med både periodbiljett och enkelbiljett på SJs regionaltåg på sträckan Göteborg – Skövde – Töreboda. Dessutom utökas SJs dagliga tågtrafik på sträckan från 11 till 14 avgångar.

Det nya avtalet sträcker sig åtminstone till och med 2026 och började gälla den 10 december. Avtalet innebär en betydande förbättring för resenärer i Västra Götaland då Västtrafiks resenärer tidigare endast kunnat använda periodbiljetter vid resa med SJs tåg på sträckan.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra resenärer denna förbättrade flexibilitet i deras resande. Samarbetet är en del av vår strävan att förbättra och utöka SJs erbjudande samtidigt som vi bidrar till ett ökat resande i regionen och ett större utnyttjande av järnvägsnätet, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Nytt avtal med X-trafik, Region Gävleborg

Utöver det nya samarbetet med Västtrafik har SJ nyligen undertecknat ett nytt tioårigt avtal med X-trafik, Region Gävleborg. Samarbetet innebär att X-trafiks resenärer kan resa med SJ-tåg på linjerna Gävle – Sundsvall och Gävle – Ljusdal. Det nya avtalet, som även det började gälla den 10 december, innebär att SJ och X-trafik både förlänger och fördjupar sitt pågående samarbete. Bland annat genom en mer noggrann uppföljning av resandet för att på så sätt skaffa sig än bättre underlag för att planera kommande trafik.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt samarbete med SJ och därmed förstärka erbjudandet till resenärerna i Gävleborgs län. Avtalet gör att vi kommer kunna fortsätta erbjuda en kollektivtrafik med många avgångar och ett hållbart alternativ till andra färdmedel, säger Alexander Hägg (M), ordförande i hållbarhetsnämnden Region Gävleborg.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.