Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SJ ska sälja Norrland med spännande upplevelsepaket

SJ storsatsar för att locka turister till Norrland. Det sker med prisvärda resor när SJ tar över tågtrafiken till övre Norrland i juni. Biljetterna släpps redan nästa vecka och det blir rekordbilligt. Eller vad sägs om att åka från Stockholm till Umeå eller Luleå från 95 kronor? Eller från Göteborg till Kiruna från 245 kronor.

- Vi erbjuder spännande resor till upplevelser som Icehotel i Jukkasjärvi, Riksgränsen, Abisko eller varför inte en valsafari i Narvik, säger Björn Nilsson, vd för SJ Norrlandståg.

SJ satsar stort på fritidsresor när företaget den 15 juni 2008 tar över tågtrafiken till övre Norrland igen, för första gången sedan 1999. Via Kiruna kan resenärerna även åka direkt till Narvik från Stockholm och Göteborg. SJ inleder ett samarbete med en rad aktörer inom evenemang, sport och mässor. Det innebär att norrlandsresenärerna enkelt kan boka resor med tåg och hotell till många av Norrlands finaste sevärdheter.

- Norrland är ett attraktivt och växande resmål både sommar- och vintertid för svenska och utländska turister. Förra året hade Norrbotten drygt två miljoner gästnätter, säger Björn Nilsson på SJ.

När SJ nu kommer sker det med helt nyrenoverade tåg, nytt matkoncept och en rad spännande förbättringar. Resorna till Norrland bokas i SJs nya prissystem där efterfrågan styr biljettpriset. Det innebär exempelvis att osålda resor kommer att auktioneras ut på auktionssajten Tradera. Utropspriset på biljetterna till Kiruna, Luleå eller Umeå kommer att ligga på 1 krona.

- Att ta nattåget är det perfekta sätt att uppleva Norrland. Med våra nyrenoverade vagnar från Göteborg och Stockholm kliver resenären av tåget pigg och utvilad, säger Björn Nilsson.

För resenärer från Göteborg och Mälardalen innebär SJs övertagande ytterligare en fördel. Restiden kortas med en hel timme jämfört med idag eftersom Göteborgsavgången går via Västerås, Örebro och Bollnäs utan att passera Stockholm. Resenärer från Mälardalen behöver inte längre ta sig till Stockholm för att åka norrut. Inledningsvis kommer SJ att köra ett nattåg tur och retur per dag mellan Göteborg och Kiruna och två tur och retur per dag från Stockholm.

Välkommen att besöka SJs monter på TUR-mässan, C-hallen, monteradress C03:02.

SJs Presstjänst 010-751 51 84

Varje dag reser närmare 100 000 resenärer med SJs tåg till runt 350 destinationer, från Malmö i söder till Storlien i norr. 2007 omsatte SJ 8,3 miljarder kronor. 3 500 SJare arbetar för att tågresan ska vara enkel, bekväm och trygg. SJs eltåg är märkta med Bra Miljöval - de uppfyller världens tuffaste miljökrav. Frekventa resenärer samlar förmåner och poäng som medlemmar i SJ Prio.

 

Ämnen

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.