Gå direkt till innehåll
SJ sammanför nyanlända och etablerade svenskar under Göteborg Film Festival

Pressmeddelande -

SJ sammanför nyanlända och etablerade svenskar under Göteborg Film Festival

Under Göteborg Film Festival den 29:e januari till den 8:e februari samarbetar SJ och Individuell Människohjälp kring projektet Min Nya Vän. Syftet är att skapa mötesplatser där nya och etablerade svenskar kan mötas, bli vänner och utbyta erfarenheter. SJ har därför bjudit in till en träff där deltagare från SJ och nyanlända svenskar får umgås, lära känna varandra och sedan gå på bio tillsammans.

– SJ vill jobba för att öka kontakten mellan nyanlända och etablerade svenskar. Många gånger är SJ-medarbetare de första personerna som människor på flykt möter i Sverige. Då ska vi ge ett bra bemötande. Men vårt engagemang tar inte slut där. Vi vill vara delaktiga i arbetet med att öka de kontaktytor där människor kan mötas på ett avslappnat sätt, Göteborgs Film Festival är ett sådant bra och avslappnande sammanhang, därför har vi tagit detta initiativ tillsammans med IM, säger Krister Svensson, Chef för samarbeten på SJ

Tillsammans vill Individuell Människohjälp och SJ vidga perspektiv, bryta fördomar och minska språkbarriärer:

– Vi är glada över vårt samarbete med SJ. Vår verksamhet erbjuder kontaktytor för människor som vanligtvis inte träffas och genom Min Nya Vän får ännu fler möjlighet att mötas, säger Ann Svensén, generalsekreterare på IM, Individuell Människohjälp.

Förutom sammankomsten och deltagandet på filmpremiären på invigningen av festivalen kan deltagarna samlas efteråt på språkcaféet som finns på plats i festivaltältet på Järntorget. Caféet är också öppet för allmänheten och ger möjligheten för alla att hitta nya vänner och träna på det svenska språket.

– Under hösten kom många nya människor till Sverige och vi som är etablerade här måste gemensamt säga ”hjärtligt välkomna” till dem som kommer hit på flykt. Intresset för IMs verksamhet, och andra initiativ som för människor samman och bygger kunskap och förståelse, ökade kraftigt under 2015. Människor bryr sig och det är fantastiskt, säger Ann Svensén, IM.

Vid frågor, vänligen kontakta:

SJs pressavdelning: 010-751 51 84 eller press@sj.se

Ann Svensén, generalsekreterare IM: 046-32 99 40

Eva Emmelin, pressekreterare IM, 046-32 99 53, eva.emmelin@manniskohjalp.se

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2014 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.