Följ SJ

SJ sänker priset på månadsbiljett i Dalarna

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2013 09:30 CET

SJ har lyssnat på kunderna i Dalarna och nu sänks priset på Dalabanan. Samtidigt ökar SJ antalet snabbtåg mellan Dalarna och Stockholm.

– Prishöjningen på månadsbiljetten för pendlare blev lite för stor när vi satte in våra nya snabbtåg. Nu justerar vi priserna, säger Erik Tallroth, chef för SJs snabbtågstrafik.

Den 11 mars sätter SJ in flera snabbtåg, SJ 3000, på Dalabanan. Det innebär sju snabbtågsavgångar och tre avgångar med lokdragna IC-tåg.  Redan från den 9 mars justeras och sänks priset för månadsbiljetter i 2 klass på de nya snabbtågen. En anledning är att enkelspårsdriften på Dalabanan inte tillåter SJ 3000 att utnyttja sin maxfart, utan körtiden blir ungefär densamma som för IC-tågen.

– Resenärerna kan nu välja mellan att åka i IC-tåg eller snabbtågen 2 klass med månadsbiljetterna. Platsbiljett ingår i priset, men måste bokas innan resan med snabbtågen, säger Erik Tallroth.

Enda undantaget där SJ höjer biljettpriset är på månadsbiljetterna i 2 klass mellan Avesta och Västerås. De höjs med cirka 200 kronor för att ligga i samma prisnivå som de nuvarande månadsbiljetterna på sträckan Avesta-Sala.

SJ erbjuder de resenärer som redan köpt månadsbiljett för SJ snabbtåg möjligheten att få tillbaka mellanskillnaden för de dagar som återstår på korten efter den 9 mars. För att lösa det kan kunderna kontakta SJ Contact Center, 0771-75 75 99.

För enkelbiljetter med snabbtåg sänks normalpriserna generellt med cirka 10 procent.

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.