Följ SJ

SJ presenterar Sveriges första gröna resguide

Pressmeddelande   •   Maj 08, 2014 11:00 CEST

SJs resenärer har tipsat om sina gröna smultronställen landskap för landskap i hela landet. Från skogseremitaget i Ödeshög, via svampskolan i Ransäter, till whiskybyn i Mackmyra eller grissafarin på Kalvsjö gård i Motala. 

Nu finns allt samlat i behändigt fickformat eller kostnadsfritt digitalt nedladdningsbar på www.sj.se/lillagrona. I SJ-resenärens Lilla Gröna finns över 400 tips på matställen och upplevelser som satsar på egna råvaror och hållbar, grön inriktning. Från kända till okända pärlor. Här finns de bästa gröna mat-, boende- och aktivitetsupplevelserna i hela landet.  Caféerna, utflyktsarrangörerna, hotellen, gästställena och krogarna som arbetar efter en hållbar idé.

– Gensvaret bland våra resenärer var enormt när vi bad dem tipsa om sina egna gröna favoritresmål i Sverige. Det känns jättekul att vi nu kan presentera alla tipsen i en snyggt förpackad och inspirerande guidebok, säger Erica Kronhöffer, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på SJ.

Med resguiden vill SJ visa att Sverige är ett fantastiskt semester- och resmål. Möjligheterna att både resa och semestra hållbart och grönt är nästa outtömliga. Det är SJ-resenärerns Lilla Gröna ett bevis på.

Landskapen är geografiskt uppdelade inom Götaland, Svealand och Norrland, med ett extra kapitel om Stockholm. Även second hand-butiker, livsmedelsbutiker och naturreservat listas.

Bilden: Omslaget på Sveriges första heltäckande guidebok med grön inriktning, ”SJ-resenärens Lilla Gröna”.

För mera information till media, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 400 avgångar, varav 450 i egen regi och ytterligare 950 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter, besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.