Gå direkt till innehåll
SJ ordnar skidspår mellan Stockholm och Åre

Pressmeddelande -

SJ ordnar skidspår mellan Stockholm och Åre

Ett 66 mil långt spår från Stockholm till Åre väntar längdåkningsentusiasterna den 21 mars.

En hel vagn för längdskidåkare kopplas då på SJ Charters tåg till Åre och Årefjällsloppet.

– Det bästa är att skidåkarna bara kan sitta och njuta medan de forsar fram i 160 kilometers hastighet i det välpreparerade spåret, säger Katarina Vinell, evenemangsansvarig på SJ Charter.

För första gången ingår Årefjällsloppet i den internationella långloppstävlingen Swix Ski Classics. Det 7,5 mil långa Årefjällsloppet blir avslutningen på årets Ski Classics.

Det är roligt att SJ kan vara med från start. Loppet i Åre vänder sig, förutom till elitlöparna, även till familjemotionärer vilket passar bra ihop med SJs filosofi, säger Katarina Vinell.

Den 22-23 mars körs den första upplagan av Årefjällsloppet. Skidåkningen slingrar sig fram genom fantastisk natur förbi Vallbo och Edsåsdalen i vårväder när Årefjällen är som vackrast. Loppet har två klasser, 75 och 35 km, och erbjuder rejäla skidutmaningar och fjällupplevelser för såväl elitåkare, motionärer samt tävlande i klassen för företag.

Åretåget, med den egna skidåkarvagnen, rullar ifrån Stockholm Central halv två på eftermiddagen den 21 mars. Efter stopp och påstigningar i Uppsala och Gävle är tåget framme i Åre och Duved vid halv tio samma kväll.

Vi tror att det här avspända sättet att åka till Årefjällsloppet kommer locka många skidsugna åkare och familjer. Till nästa år hoppas vi kunna köra ett helt tåg med längdskidåkare, säger Katarina Vinell.

Själva Åretåget består även av en barvagn där det bjuds på levande musik. Ombord på tåget blir det tävlingar där deltagarna kan vinna olika erbjudanden som gäller i Åre under helgen. Årefjälloppets eventcentrum är på Holiday Club, som ligger i direkt anslutning till Åre station.

Övriga långlopp som ingår i långdistanscupen i Swix Ski Classic är Vasaloppet, tjeckiska Jizerská padesátka, italienska Maricalonga, tyska König Ludwig Lauf och norska Birkebeinerrennet.

För mera information, kontakta Katarina Vinell, evenemangsansvarig SJ Charter, tel 070-762 43 52, eller SJ Pressavdelning, 010-751 51 84


 

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.