Gå direkt till innehåll
SJ och Omio i samarbete om tågresor till Europa

Pressmeddelande -

SJ och Omio i samarbete om tågresor till Europa

Från och med idag, onsdag 2 juni, är det möjligt att boka tåg till Europa via sj.se. Från sj.se länkas resenären till en SJ-version av bokningsplattformen Omio, där det kommer att vara möjligt att boka utlandsresor med tåg.

Efterfrågan på hållbara och klimatsmarta resor till Europa förväntas öka i takt med att pandemin försvagas och ett mer normalt resande blir möjligt. SJ tar nu första steget för att på ett enkelt sätt göra det möjligt att boka tåg till och i Europa.

Via sj.se erbjuds resenären en version av bokningsplattformen Omio som enbart innehåller tågresor. De flesta av Europas stora tågbolag och tåglinjer finns med i utbudet. Resorna bokas genom Omio och det är även Omio som står för kundservice.

SJ har sedan en tid arbetat för att göra det möjligt att enkelt boka prisvärda internationella resor. Ett antal resvägar från Sverige har skapats hos Omio, till exempel till Berlin, London och Paris. SJ fortsätter att arbeta för att anpassa Omios utbud till den svenska marknaden och att fler liknande linjesträckningar läggs till. Efter sommaren kommer resor till fler destinationer och med fler tågbolag bli möjliga att boka.

- Vi bedömer att Omio har den bästa bokningslösningen för internationella tågresor. Genom att göra Omio mer tillgänglig för en svensk publik kommer fler att kunna resa till kontinenten på ett hållbart och bekvämt sätt, säger Mats Almgren, kommersiell direktör på SJ.

Det är resenärens ansvar att undersöka vilka biljettregler som gäller för sin resa samt vilka eventuella regler och begränsningar som gäller på grund av pandemin.

Information på den version av Omio som nås via sj.se är på svenska och betalning kan ske i svenska kronor. De allra flesta betal- och kreditkort kan användas, men det går inte att betala med Swish. Kontakter med Omio sker däremot på engelska.

För att komma till SJs version av Omio behöver resenären gå in på sj.se/utlandsresor.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.